Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax speelt Feyenoord in de vernieling
Jimmy Wouters

Feyenoord mag zijn titelambities stilaan in de koelkast opbergen. De Rotterdammers kregen in de klassieker met Ajax een pandoering om de oren. De Amsterdammers waren met 3-0 enkele maten te groot.

Feyenoord bleef in de klassieker van een nog ergere schande bespaard. Al na vijftien seconden kreeg Huntelaar een uitgelezen kans om de score te openen, maar Timmer redde knap. Toch duurde het niet lang voordat Ajax op voorsprong kwam. John Heitinga mocht na acht minuten eenvoudig door de Rotterdamse defensie heen lopen en zijn ploeg simpel op voorsprong brengen.

Ajax bleef heer en meester maar verzuimde om de uitstekende kansen af te werken. Vlak voor rust viel die tweede bevrijdende treffer dan toch. Na slecht uitverdedigen van De Cler kon Gabri Huntelaar de 2-0 op een presenteerblad aanbieden.

In de tweede spelhelft veranderde het spelbeeld niet. Ajax domineerde terwijl Feyenoord bleef klungelen. De opgelegde kansen waren aan de Amsterdammers en dan met name Suarez niet gegeven. Kans na kans ging verloren tot Ajax kort voor tijd kreeg wat het verdiende. Met een volley gaf Huntelaar doelman Timmer geen kans.

Dankzij die overwinning klimt Ajax naar de tweede plaats op acht punten van leider PSV. Feyenoord moet nu Groningen voor zich dulden.