Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Twente geklopt door NAC
Tim Buedts

NAC heeft zijn vierde match op rij gewonnen. Vrijdagavond speelde het thuis tegen FC Twente. NAC dat met een punt achter Twente stond, is met deze overwinning over Twente gesprongen. De Tukkers zien hiermee hun kansen op Europees voetbal verder slinken.

De eerste helft begon rustig, en de eerste kans was voor FC Twente. N'Kufo gaf een pas opzij naar Karim El Ahmadi. Hoewel hij helemaal alleen voor doel stond, belandde zijn schot recht op doelman Jelle Ten Rouwelaar. Een tiental minuten later was het dan raak voor NAC. Via een lange bal kon Sikora helemaal alleen voor doel komen. Doelman Sander Boschker maakt een zware overtreding die met een penalty bestrafd werd. Die strafschop werd afgewerkt door Patrick Zwijnswijk. In de loop van de eerste helft kwamen er geen kansen meer. Twente probeerde wel een aanval op te bouwen maar ze slaagden er niet in de muur van Twente te slopen.

In de tweede helft begon FC Twente veel gretiger en ging dus opzoek naar de gelijkmaker. Deze bleef echter uit. De Tukkers probeerden een aanval te creëren. In de zevenentachtigste minuut lukte het wel en kon El Ahmadi voor de tweede maal scoren maar wederom besloot hij op doelman Ten Rouwelaar. In de extra vier minuten kon NAC nog stand houden en won hierdoor de wedstrijd met 1-0.

NAC staat nu op de zesde plaatst en heeft twee punten meer dan de Tukkers.