Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC wint ruim van Heracles
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft de eerste punten van het seizoen beet door met 4-1 te winnen van Heracles Almelo. De bezoekers zakken op die manier terug naar de voorlaatste plaats.

In de eerste periode was NAC de betere ploeg, maar benutte de kleine kansjes niet. Veel kansen waren er trouwens niet in de eerste helft, maar dat werd ruim goedgemaakt in de tweede helft.

Vlak na de koffie kwam Heracles plots op voorsprong. Everton was trefzeker uit de rebound na een schot van Ricky van den Bergh. Dit was het start van een doelpuntrijke periode. Amper vijf minuten later maakte Joonas Kolkka met een gekruist schot gelijk.

De voorsprong van NAC kwam er na een blunder van doelman Pieckenhagen. De Duitse keeper slaagde er niet in een vrije trap vanop 40 meter onder controle te krijgen, waarna het leer op kinderlijke wijze in doel verdween.

Heracles was meteen monddood gemaakt en in de slotfase mocht Mattew Amaoh met twee doelpunten de score nog wat aandikken. [AN]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]