Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Nieuw Galgenwaard
De Graafschap snoept Utrecht punten af
Jimmy Wouters

FC Utrecht is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning. Na een punt uit twee wedstrijden geraakten de Domstedelingen zondagmiddag niet voorbij De Graafschap. In de Galgenwaard bleef het 2-2.

Uit protest wegens de gang van zaken binnen de club, bleven de supporters de eerste minuten weg uit het stadion. De fans hadden ook niets gemist, want het spel stelde niets voor. Pas vlak voor rust was er sprake van enige opwinding. Op slag van rust bracht Nelisse zijn ploeg met zijn 75e doelpunt in de Eredivisie op voorsprong.

Vlak na rust leek Nelisse met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief beslist te hebben. Utrecht, zonder Kevin Vandenbergh, ging echter nonchalant met de voorsprong om.  Uiteindelijk kwam De Graafschap met twee treffers van oud-Utrechtspeler Donny de Groot alsnog langszij.

Met vier punten uit drie wedstrijden is de start voor De Graafschap zeker geslaagd, terwijl de crisis bij Utrecht waarschijnlijk zal toenemen.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]