Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Arke Stadion
Doelpuntenfestijn in Twente - Sparta
Jimmy Wouters

FC Twente heeft in eigen huis Sparta Rotterdam een pak slaag geven. In de Grolsch Veste werd het uiteindelijk 6-2, maar van een echte wedstrijd was er nooit sprake.

Zo was het duel al voor rust gespeeld. Twente rolde als het ware over Sparta heen en de Kasteelheren moesten genadig hun lot ondergaan. Een negatieve rol was weggelegt voor Slijngard. De Sparta-verdediger was namelijk bij drie van de eerste vier doelpunten betrokken.

In de 22e minuut verdween het schot van Perez via Slijngard in doel. Negen minuten later kon N'Kufo de 2-0 in doel koppen nadat hij door diezelfde verdediger niet veel in de weg was gelegd. Alsof het allemaal niet erger kon, werkte de ongelukkige verdediger twee minuten later de bal nog in eigen doel. Het laatste doelpunt voor rust werd overigens gemaakt door N'Kufo.

De wedstrijd was voor rust dus al gespeeld waardoor de tweede periode eigenlijk overbodig was. Twente scoorde wel nog twee keer via Arnautovic en Hersi. Ook Sparta kon nog twee keer de netten laten trillen, maar de doelpunten van Poepon en Slot waren enkel nog nuttig voor de statistieken. (AN)