Stadion: Kras Stadion Volendam
Ajax ontsnapt dankzij Vertonghen in Volendam
Jimmy Wouters
Ajax ontsnapt dankzij Vertonghen  in Volendam

Net als in de bekerontmoeting had Ajax alle moeite van de wereld met Volendam. In tegenstelling tot enkele weken geleden wisten de Amsterdammers nu wel de zege te boeken. Het werd uiteindelijk 1-2.

Ajax liet in Noord-Holland een ongeïnspireerde indruk na. De Amsterdammers bakten er niet veel van, waardoor Volendam niet moest onderdoen. Helaas voor het vissersdorp slaagden de mannen van Frans Adelaar er niet in een verdiend punt thuis te houden.

In de eerste periode viel er niet zoveel te beleven totdat Volendam in de slotfase op voorsprong kwam. Na een mooie aanval bracht Sheotahul de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. Volendam was even later dicht bij de 2-0, maar de omhaal van Bakens strandde op de lat. In diezelfde minuut nog kon Ajax de achterstand wegwerken. Suljemani ontdeed zich van de Volendamse verdediging en presenteerde Suarez de gelijkmaker op een blaadje.

Ook in de tweede helft was de beste kans voor Volendam, maar een doelpunt was niet aan Tuyp besteed. Na ruim een uur besliste Jan Vertonghen het zwakke duel dankzij een simpel kopbaldoelpunt.

Ajax kreeg vervolgens via Emanuelson en Leonardo nog twee kansen, maar het slaagde er niet meer in de score verder uit te diepen. (AN)