Speeldag: Speeldag 7
Stadion: De Kuip
Feyenoord knokt zich alsnog naast Heerenveen
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zich op karakter uit een uitzichtloze positie naast Heerenveen gewerkt. In de absolute slotfase slaagden de Rotterdammers erin een 2-0 achterstand om te zetten in een 2-2 gelijkspel.

Tot het laatste half uur was Heerenveen heer en meester in de Kuip. De Friezen kwamen goed uit de startblokken en zetten Feyenoord meteen onder druk. Al vroeg in de partij kwamen de bezoekers tot enkele goede mogelijkheden terwijl enkel Makaay namens Feyenoord voor dreiging kon zorgen.

In de 34e minuut kwam Heerenveen dan verdiend op voorsprong. Het was Paulo Henrique die het leer voorbij een grabbelende doelman Timmer kopte.

Ook na de pauze was het Heerenveen dat het beste vertrok. Het duurde dan ook niet lang voordat Pranjic op aangeven van Grindheim er 2-0 van maakte. Feyenoord leek verslagen, maar knokte zich toch nog in de wedstrijd. Toch ontsnapte de ploeg aan de doodsteek, want Beerens faalde oog in oog met Timmer.

In de 69e minuut zorgde Makaay via een rake vrije trap voor de aansluitingstreffer. Feyenoord bleef knokken voor een punt en werd in de 90e minuut beloond voor de inzet. Een voorzet van Janota werd door doelman van Vandenbussche niet ver genoeg weggebokst waardoor Hofland het leer naar Mols kon koppen. De aanvaller aarzelde niet en knikte het leer voorbij de Belgische doelman. (AN)

Met het gewonnen punt blijft Feyenoord nog net stadsgenoot Sparta en de degradatiezone voor. Heerenveen is achtste. (AN)