Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Roda JC troeft PSV in Philips-Stadion alweer af
Jimmy Wouters

Net als vorige seizoen heeft Roda JC drie punten gehaald op het veld van PSV. De Limburgers boekten hiermee hun eerste uitoverwinning van het jaar 2008.

Roda, dat pover gestart is, lijkt zijn draai te hebben gevonden. Het won zaterdag verdiend van een mak PSV met 2-3. Vooral de inzet van de bezoekers maakte het verschil.

De wedstrijd kwam maar traag op gang, maar gaandeweg groeide bij Roda het besef dat er bij PSV wel iets te rapen zou kunnen zijn. De ploeg speelde agressiever en zorgde voor het meeste doelgevaar. De 1-0 ruststand was dan ook oververdiend. De 1-0 kwam overigens op onterechte wijze tot stand, want Hadouir stond in buitenspelpositie op het moment dat hij het leer in doel schoof.

Na rust probeerde PSV de scheve situatie recht te trekken. Op het moment dat de Eindhovenaren grip hadden op Roda, sloegen de bezoekers ongenadig toe. Andres Oper kopte in de 54e minuut raak na een voorzet van Meeuwis

Dzsudzsak zorgde met de aansluitingstreffer voor hoop, maar vijf minuten later was het Bodor die met een strak schot doelman Isaksson kansloos liet. PSV kwam via Lazovic nog terug tot 2-3, maar de zege van Roda kwam niet meer in gevaar. (AN)