Speeldag: Eindronde: Finale (Terug)
Stadion: De Vijverberg
Wuytens hielp De Graafschap aan overwinning
Jimmy Wouters

Net als Roda en Cambuur, moeten ook RKC en De Graafschap op herhaling. Nadat RKC de beste was in de heenwedstrijd, won De Graafschap het duel op de Vijverberg.

Na de schamelijke 2-0-nederlaag in de heenwedstrijd moest De Graafschap winnen om nog een kans te maken op het behoud. Desondanks begon de ploeg zwak aan het duel. Na twaalf minuten kwam RKC immers op voorsprong. Doelman Erik Heijblok kon in eerste instantie nog redden op de inzet van Mulder, maar op de poging van Benschop was hij kansloos.

Na 22 minuten kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. Op aangeven van Stijn Wuytens kopte Geert Den Ouden de 1-1 in doel.

Ook in de tweede helft zocht De Graafschap met de lange bal naar een doelpunt terwijl RKC op een counter wachtte. De thuisploeg kende het meeste geluk, want al vroeg in de tweede periode maakte Luuk De Jong er 2-1 van.

Komende woensdag maken beide ploegen in Waalwijk uit wie komend seizoen in de Eredivisie speelt. (AN)