Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: De Vijverberg
Wuytens helpt De Graafschap ronde verder
Jimmy Wouters

De Graafschap is tegen MVV door het oog van de naald gekropen. De Superboeren speelden vrijdagavond 2-2 gelijk tegen MVV en mogen zo naar de finale van de nacompetitie.

MVV had thuis met 2-3 verloren en moest op de Vijverberg dus absoluut winnen. De Limburgers startten uitstekend want na nauwelijks twee minuten had Gunter Thiebaut al de score geopend. MVV hield vervolgens stand en ging zelfs met een voorsprong de rust in.

Slordig verdedigen brak de ploeg echter zuur op. In de 51ste minuut was het de Belg Stijn Wuytens die het best timede en zo De Graafschap terug op gelijke hoogte bracht. Luttele minuten later leek de partij helemaal gespeeld, want Jordy Buijs had er met een prachtige vrije trap 2-1 van gemaakt.

Maar net als in de heenwedstrijd knokte MVV zich terug in de wedstrijd. Zo kopte Haastrup een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen. Doordat De Graafschap met tien was komen te staan werd het nog erg spannend in de slotfase.

De Graafschap hield echter stand en mag het nu in de finale van de eindronde opnemen tegen RKC Waalwijk, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Excelsior. (AN)