Speeldag: Eindronde: Halve Finale (Terug)
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Yulu-Matondo schiet Peersmans dromen stuk
Jimmy Wouters

Roda JC houdt kans op lijfsbehoud in de Eredivisie. De Limburgers versloegen vrijdagavond FC Dordrecht met het kleinste verschil en plaatsten zich zo voor de finales van de play-offs.

Roda JC had dinsdag met enig geluk 1-1 gelijkgespeeld, waardoor de ploeg van trainer Van Veldhoven absoluut moest winnen. De Limburgers trokken dan ook al vroeg in de wedstrijd ten aanval.

Vooral in de eerste helft creëerde Roda enkele goede kansen, maar die afwerken bleek ook zo moeilijk. In de 57ste minuut lukte het Roda uiteindelijk toch om de score te openen. Bodor schoot in eerste instantie tegen de paal, maar Yulu-Matondo stond op de goede plek om het leer in het lege doel te werken.

Na het openingsdoelpunt verliet FC Dordrecht haar defensieve stelling en loerde Roda op de counter. Beide ploegen kregen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Dankzij deze zege plaatst Roda zich voor de finales van de play-offs, waar de ploeg het moet opnemen tegen de winnaar van  SC Cambuur-Leeuwarden - FC Zwolle. (AN)