Interview F.Belmans(VV Lichtaart)

Interview F.Belmans(VV Lichtaart)
Foto: © SC

Deze week gingen we ons licht eens opsteken bij de nieuwe trainer van VV Lichtaart Frank Belmans.Voor wie het voetbal een klein beetje van nabij volgt,is Frank Belmans geen onbekend figuur.Hij bracht zijn jeugd door bij KFC Turnhout waar hij dezer dagen nog altijd woont samen met zijn vrouw en hun dochtertje Nele.Nadien fungeerde hij als schaduwspits bij achtereenvolgens datzelfde Turnhout,St-Niklaas(1992-1994),Verbroedering Geel(1994-1995),terug Turnhout(1995-1997),Dilsen Sport(1997-1998) en Overpelt(1998-2000).Met al deze ploegen speelde hij in alle reeksen van ons nationale voetbal,behalve 's lands hoogste klasse.
Zelf bewaart hij de beste herinneringen aan zijn moederclub KFC Turnhout en was zijn traptechniek zijn sterkste punt als voetballer.De 35-jarige bediende bij de Christelijke Mutualiteiten te Turnhout werd ook steevast opgeroepen voor de nationale jeugdploegen en nadat hij zijn actieve carrière beëindigde stortte hij zich met succes(UEFA A diploma met grote onderscheiding) op het trainersvak.Van 1999 tot eind vorig seizoen behaalde hij knappe resultaten met beperkte middelen bij Lentezon Beerse waarna hij deze zomer de overstap maakte naar streekgenoot Lichtaart.

Wat verwacht je dit jaar van Lichtaart,denk je dat je ploeg versterkt of verzwakt is?
KVV Lichtaart Sport moet dit seizoen normaal beter presteren dan vorig seizoen,een plaats in de linkerkolom moet mogelijk zijn,alhoewel we op dit moment met vele blessures af te rekenen hebben.
Hoe zie jij het huidig niveau in 1ste provinciale in vergelijking met de hogere reeksen?
Het niveau van 1ste provinciale is vrij hoog,ook al omdat er een deel ex-eersteklassers spelen.Ik vind persoonlijk dat er een groot verschil is tussen de 3de en de 4 de klasse maar het verschil tussen de 4de klasse en de linkerkolom van 1ste provinciale is veel minder groot geworden.
Vind je dat de meeste ploegen in de reeks goed gestructureerd zijn of heerst er nog veel amateurisme?
Mijn mening is dat de meeste ploegen een goede structuur en werking hebben omdat ze meestal kunnen terugvallen op vele onbetaalde vrijwilligers die vaak geboren en getogen zijn binnen de vereniging.Dit is een enorm pluspunt voor vele ploegen!
Wie zijn voor jou de grote favorieten voor de titel?
De grote kanshebbers op de titel zijn Rupel Boom,Mol Wezel en Schoten omdat dat de ploegen zijn die over het grootste budget beschikken en over de meeste ervaring in hun spelersgroep.
En de outsiders?
Belgica Edegem en Sint-Lenaarts
Hoever reiken je eigen ambities op termijn?
Als trainer zou ik graag het allerhoogste willen bereiken,alhoewel ik besef dat het zeer moeilijk is om daar te geraken en nog veel moeilijker om daar te blijven,want je moet om te beginnen de kans krijgen en ook het nodige geluk aan je zijde hebben.
Tot slot vroegen we Frank een soort van dreamteam op te stellen met enkel spelers uit 1ste provinciale en Frank koos uit de volgende mensen;
in het doel: Mertens van Mol Wezel
4 verdedigers: Brocken (Schoten),Asare(Beerse),Beyens(Edegem) en Franken(Lichtaart)
2 middenvelders: Meire(Boom) en De Busser(St-Lenaarts)
4 spitsen: Gessner(St-Lenaarts),Peeters(Nieuwmoer),Berrevoets(Mol Wezel) en Van de Pol(Vorselaar)
Zie hier het dream team van Frank die verder nog meegeeft dat al deze bovenstaande spelers volgens hem makkelijk in 2de klasse mee kunnen.
Frank, bedankt voor dit gesprek en nog veel succes dit seizoen!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties