RC Waregem nu al periodekampioen

RC Waregem nu al periodekampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper tussen WS Lauwe en RC Waregem op de negende speeldag werd uiteindelijk een maat voor niets wegens een gelijkspel. Desalniettemin bracht dit punt voor leider Rac. Waregem de eerste periodetitel op. De dichtste achtervolger kan volgende week op de laatste speeldag van die eerste periode wegens een te grote achterstand (vijf punten)Waregem niet meer bedreigen.

Lauwe had nochtans lang zicht op de zege na de openingstreffer van Soens. Het was slechts helemaal op het einde dat topschutter Bettens gelijkstelde.

RC Gent-Zeehaven nestelt zich nu op die tweede plaats op een respectabele achterstand. De Ratten wonnen nipt bij rode lantaarn Templeuve met een doelpunt van De Sloover. WIK Eine moest aanvankelijk het initiatief aan Zwevegem laten. De bezoekers maakten evenwel de halve kansjes niet af. Vlak na de herneming zorgde Beels met een loepzuivere hattrick in 20 minuten voor een onoverkomelijke kloof. Verder dan een eerreddertje kwam Zwevegem niet.

Eernegem versus Oudenaarde eindigde met de beginscore. Vinnige bezoekers grepen snel naar de Eernegemse keel al was het de thuisploeg die prompt reageerde met de openingstreffer via Deschacht. Net voor rust egaliseerde Dillens. Eernegem leidde de dans in de tweede helft maar kon daar geen voordeel uit halen. ,,Voorlaatste' E. Aalter etaleerde bij Izegem onnoemelijk veel strijdlust hoewel de thuisploeg scoorde via Delcroix. Die deed dat in de slotminuten nog eens over want Aalter kon de weg naar doel maar niet vinden.

Evergem kreeg aanvankelijk geen greep op een agressief en vlot combinerend Wielsbeke. In de tweede helft verhoogde de thuisploeg de druk al moest thuisdoelman De Wispelaere een reuzesave uit de mouwen schudden om alsnog bezoekende voorsprong te verhinderen. Net zoals verdediger Claeys dit nadien nog eens moest over doen. Zes minuten voor affluiten knikte Fonck de Evergemse zege tegen de touwen.

Sint Eloois-Winkel greep de kans om een nochtans technisch sterker Lovendegem uit te tellen. De bezoekers heersten in de eerste helft maar kregen een rotsvaste thuisverdediging niet uit zijn voegen. In de laatste 20 minuten tilde Van Duysen Lovendegem op voorsprong. Het ultieme Winkelse offensief was er teveel aan voor Lovendegem. Museeuw (2) en Schamp zetten immers de scheve situatie weer recht. Gistel startte furieus en bliksemsnel met de openingstreffer na amper één minuut via De Waele. Zottegem reageerde maar de gelijkmaker kwam er maar pas na de herneming via Heymans. De gastheren bleken niet aangeslagen wegens de verdubbeling van De Waele. De bezoekers bleven er evenzeer in geloven want tijdens de slotfase zorgde een afwijkertje van Matthys voor een billijk gelijkspel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties