Vanavond dertiende speeldag

Vanavond dertiende speeldag
Foto: © SC

In de Nederlandse Gouden Gids Divisie staat vanavond de dertiende speeldag op het programma. In Almelo ontvangt Heracles De Graafschap. Het verschil tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van de bezoekers, Heracles staat wel een wedstrijd achter. Het belooft dus een open wedstrijd te worden tussen twee ploegen die voor een eindrondeplaats gaan.

Voor Helmond Sport staat de altijd moeilijke verplaatsing naar Emmen op het programma. Emmen speelt wel een teleurstellend seizoen, metname op verplaatsing wil het de ploeg niet echt lukken. Thuis verloor het wel maar één maal, zeker geen gemakkelijke opdracht dus voor de koploper.

AGOVV ontvangt Sparta. Sparta staat derde maar heeft inmiddels wel al zes punten achterstand op Helmond. AGOVV heeft zijn start in het betaalde voetbal zeker niet gemist en staat op een goede twaalfde plaats.

Excelsior ontvangt Veendam. De bezoekers leken de afgelopen weken op het goede spoor te zijn, afgelopen dinsdag verloor de ploeg echter tegen de Amateurs van Hoek in de Amstel Cup. Het wordt afwachten hoe de bezoekers hersteld zijn van deze tik. Excelsior staat derde en kan zich vanavond zeker geen puntenverlies veroorloven omdat de Rotterdammers toch al zes punten achterstaan op de tweede.

In Venlo staat de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV Venlo op het programma. VVV staat negende en heeft nog alle mogelijkheden om eindronde te behalen. Fortuna speelt met een heel jonge ploeg en zal zich dit seizoen wellicht moeten beperken tot ervaring opdoen. Toch blijft deze derby altijd iets speciaal en beide ploegen zullen daarom ook voluit voor de overwinning gaan.

Voor Den Bosch staat de zware verplaatsing naar Top Oss op het programma. Vooral in eigen stadion is Top een heel moeilijk te bekampen ploeg, zo werd er dit seizoen onder meer al met maar liefst 7-0 gewonnen van MVV. Den Bosch is gewaarschuwd en zal zich geen slippertjes kunnen veroorloven vanavond.

Stormvogels Telstar ontvangt Haarlem, FC Eindhoven krijgt Cambuur Leeuwarden op bezoek en tenslotte gaan de Go Ahead Eagles op bezoek bij FC Dordrecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties