KFC Sint-Lenaarts - RC Mol-Wezel 1 - 1

Er bestaat dan toch nog een beetje rechtvaardigheid in het voetbal. Sint-Lenaarts stond aan de rust, totaal tegen het spelbeeld in, 0-1 achter, maar kon in de 93ste minuut toch oververdiend gelijk te maken.

De 289 betalende toeschouwers zagen reeds in de eerst minuut een klein kansje voor de bezoekers, maar de bal werd in hoekschop getikt nog voordat er een schot was. Sint-Lenaarts was niet onder de indruk van Mol-Wezel en nam stilaan het heft in handen. De eerste goede kansen voor Sint-Lenaarts waren er na 12' spelen. Het afgeweken schot van Plompen ging naast en uit de daaruitvolgende corner haalde de keeper de knal van Meyvis vanonder de deklat.Tien minuten later werd het schot van Verbeke juist op tijd afgeblokt. Een doelpunt hing in de lucht en die kwam er ook, maar wel aan de andere kant; de bal kon vrij worden binnengeprikt aan de tweede paal bij een lage voorzet op rechts, en het stond helemaal tegen het gang van het spel in 0-1.Sint-Lenaarts moest hier even van bekomen, maar het duurde niet lang voor het weer kwam opzetten. Doelman Willems zat goed tussen een dichte kopbal, op een vrije trap van Silva Filho op links. Meteen hierna kon Fockaert juist niet bij een lange voorzet.Toen Van Dooren de bal zomaar inleverde, kregen de bezoekers zelfs een kansje, maar de voorzet belandde in de voeten van Hermans die makkelijk kon wegwerken. Dan terug KFC. Een voorzet van El Haoual op rechts, Fockaert kreeg een lichte duw maar de bal belandde toch bij Silva Filho wiens schot afweek in corner. De daaropvolgende hoekschop werd in de handen gekopt van de keeper door Beyers. Vlak voor rust kon Fockaert net niet bij de lange inworp van Verbeke. Sint-Lenaarts kreeg in de eerste helft alles behalve loon naar werken.

Na de pauze hield een bezoekende verdediger een voorzet van Plompen met de hand tegen en KFC kreeg een vrije trap vanop 20 meter. Silva Filho's heerlijke krul verdween echter aan de verkeerde kant van de paal; de keeper was kansloos. Niet veel later belandde de bal in de voeten van Plompen, maar zijn volley ging via de bovenkant van de deklat over. En de bal wou er gewoon niet in; De Busser zette zijn voet tegen een vrije trap van Silva Filho op links, maar de bal dwarrelde juist naast. Hierna kwamen de bezoekers af en toe voor doel, maar dit niet dankzij combinatievoetbal maar door het snel balverlies van de thuisverdediging. De eindpass was bij Mol-Wezel echter telkens niet op maat. Nadat Verbeke (onder zeer luid protest van de thuisaanhang) werd vervangen door Dillen, pakte Heylen nog 2 vrije trappen en trapte El Haoual de bal naast. Sint-Lenaarts startte, vooral op karakter en inzet, nog een slotoffensief en dit leidde tot enkele goede kansen. De bezoekende doelman ging echter goed liggen voor een dicht schot liggen, bij een voorzet van Silva Filho. Mol-Wezel loerde op de counter en kon een paar keer dreigen, maar de laatste minuten waren wel voor de Eesters. Van Gorp mocht eerst alleen op de doelman af, maar deze ging goed plat en even later kopte diezelfde Van Gorp een vrije trap van Silva Filho net naast. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg een paar hoekschoppen op een rij en de állerlaatste kans van de wedstrijd was dan toch raak. Dillen verlengde een hoekschop van Dillen door tot bij de tweede paal en Beyers schoof onder de doelman binnen.Meteen na de aftrap werd er afgefloten en zo slaagde Sint-Lenaarts er dan toch in, oververdiend, gelijk te spelen; het bracht vandaag het mooiste voetbal en ook aan inzet was er geen gebrek.