Wordt Parmalat het einde van AC Parma?

Wordt Parmalat het einde van AC Parma?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parmalat, de voedingsmultinational uit Parma, heeft een tekort van 7 tot 10 miljard euro in de boeken staan. Parmalat is ook eigenaar van voetbalclub AC Parma.

De grootste zuivelproducent ter wereld stelt 40.000 mensen te werk, maar nu dreigen er 36.000 jobs verloren te gaan. Bovendien werken er nog eens duizenden landbouwers voor Parmalat, waar geen rekening mee is gehouden in dit cijfer. Het fiasco begon toen ontdekt werd dat 4 miljard euro krediet op de Cayman Islands niet bestond. Het bedrijf zal nu gerechtelijke bescherming aanvragen om niet meteen failliet kunnen verklaard te worden. De koers van de aandelen van Parmalat zijn op de beurs nu tot bijna 0 teruggevallen. Dat is een daling van maar liefst 66%. Heel zeker is al dat 3,95 miljard euro spoorloos zijn. De verwachting is dat binnenkort bevestigd zal worden dat het zelfs gaat om 7 tot 10 miljard euro.

Ook bij voetbalclub AC Parma houdt men z'n hart vast. De club is voor meer dan 50% in handen van Parmalat. Parmalat zal waarschijnlijk zijn aandelen afstaan, maar het kapitaalverlies wat dat met zich meebrengt is bijna onoverbrugbaar voor AC Parma. De club rekent namelijk voor het grootste deel op de centen van Parmalat voor hun onkosten wat betreft salarissen, onderhoud en verplaatsingen. Heel binnenkort zal er een grondig onderzoek volgen naar de oorzaak van het financiële schandaal bij Parmalat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties