Dit weekend de topper Ajax-PSV!

Dit weekend de topper Ajax-PSV!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De negentiende speeldag in de Holland Casino Eredivisie staat vooral in het teken van de topper Ajax-PSV. Hier komen we later op terug. Hieronder vind u een voorbeschouwing van alle wedstrijden die dit weekend gespeeld worden in de Eredivisie.

RBC-RKC

Vanavond openen RBC en RKC de negentiende speeldag. RBC is misschien wel de revelatie van het seizoen. De Roosendaalse ploeg speelt fris voetbal en staat op een verdienstelijke negende plaats. Bij RKC loopt het in vergelijking met de vorige jaren iets minder. De Waalwijkers staan slechts dertiende en moeten oppassen dat ze niet in de degradatiestrijd terecht komen.

Heerenveen-NAC

In Heerenveen staat de subtopper tussen Heerenveen en NAC op het programma. Heerenveen staat waar het bijna ieder seizoen staat namelijk in de subtop. NAC speelt een wat minder seizoen in de competitie maar in de beker draait de ploeg wel heel goed. Woensdag ging de club uit Breda winnen bij PSV, eerder had het al Ajax uitgeschakeld. Het wordt afwachten of NAC dit nu ook kan verderzetten in de competitie.

AZ-Volendam

In Alkmaar staan twee ploegen tegen elkaar die het heel lastig hebben de laatste weken. Volendam won vorige week wel voor het eerst sinds lang weer is een wedstrijd in Groningen. AZ haalde na de winterstop nog maar één puntje en is hierdoor wat weggezakt in de rangschikking. Wellicht kan de thuisploeg morgenavond opnieuw aanpikken met een overwinning.

FC Twente-FC Zwolle

In Enschede staat het duel tussen FC Twente en FC Zwolle op het programma. Twente doet het goed dit seizoen en staat knap vijfde. Woensdag schakelden de Tukkers zelfs Feyenoord uit in de Amstel Cup. Morgenavond lijkt de opdracht doenbaar want FC Zwolle komt op bezoek. Zwolle staat helemaal alleen laatste en het lijkt erop dat er een wonder moet gebeuren om de eredivisie-status van de club te redden.

Ajax-PSV

Op zondagmiddag staat de topper tussen Ajax en PSV op het programma. Beide ploegen staan samen aan de leiding in de rangschikking maar Ajax heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Bij Ajax maakt Yannis Anastasiou zondag wellicht zijn debuut. De Griek kwam deze week over van Roda JC en moet het spitsen-probleem bij de Amsterdammers oplossen.

Willem II-ADO Den Haag

Willem II-ADO Den Haag lijkt op het eerste gezicht niet gelijk de meest aantrekkelijke wedstrijd maar dit zal wel is mee kunnen vallen. De Tilburgers staan zevende en zijn nog volop in de strijd voor Europees voetbal. ADO is weggezakt naar de voorlaatste plaats in de rangschikking en heeft de punten dringend nodig. Voor beide ploegen staat er zondag dus heel veel op het spel en er zal ongetwijfeld met het mes op de snee gespeeld worden.

FC Groningen-NEC

FC Groningen-NEC is voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd. De twee clubs staan net boven de gevarenzone maar een paar nederlagen zouden wel is fataal kunnen zijn. Hierdoor hebben beide ploegen de punten dringend nodig. NEC won vorige week bij RKC Waalwijk en is wellicht weer vertrokken. FC Groningen moet echt dringend gaan oppassen. De Groningers begonnen heel sterk aan het seizoen maar is inmiddels weggezakt naar de veertiende plaats. Vorige week werd er zelfs verloren in eigen stadion van FC Volendam. Voor zondag is de opdracht voor beide ploegen dus heel duidelijk: winnen.

Vitesse-Feyenoord

Vitesse-Feyenoord is en zal altijd een aantrekkelijke wedstrijd blijven. Hierdoor zijn de verwachtingen langs beide kanten voor zondag ook hoog gespannen. Vitesse staat slechts zestiende maar weet zelf ook dat het helemaal niet thuishoort op deze positie. Hier heb je echter niet veel aan als je de punten niet pakt. Feyenoord lijkt zich goed te herpakken na de winterstop en het pakte een 9/9. Het wordt afwachten of Feyenoord hier een vierde overwinning aan kan toevoegen. Cadeau zullen ze het in ieder geval zeker niet krijgen in Arnhem!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties