Top twee verliest, drie en vier stijgen

Koploper Helmond Sport, nog zonder de aanwinsten Didier Martel en Dennis Schulp, heeft voor het eerst in drie maanden weer eens verloren. De ploeg van Jan van Dijk ging in Friesland met 2-1 onderuit tegen Cambuur Leeuwarden. Jan Bruin was daar verantwoordelijk voor. De 34-jarige spits van Cambuur boog in het laatste kwartier voor rust met twee treffers een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Ook nummer twee Sparta Rotterdam ging ten onder. In Doetinchem klopte De Graafschap de in de beker zo succesvolle ploeg met 1-0. Het enige doelpunt viel in de 24ste minuut. Bij een hoge bal in het Rotterdamse strafschopgebied ging de bal via verdediger Danny Schenkel in het eigen doel, al leek Hilmi Mihci de goal als de zijne te beschouwen.

Excelsior profiteerde gretig van het falen van de top twee. Thuis won de ploeg van Henk van Stee met 2-1 van Emmen, waardoor het in punten gelijk kwam met Helmond Sport. De Rotterdammers hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld. Invaller Cecilio Lopes was met de winnende goal het goudhaantje bij Excelsior.

Ook FC Den Bosch deed goede zaken met de 4-2 zege op Haarlem. Twee keer kwamen de Noord-Hollanders op voorsprong, maar Den Bosch bleek niet te knakken. Koen van de Laak was met twee doelpunten de grote man. Het waren zijn tiende en elfde doelpunt van het seizoen. Den Bosch klom dankzij de drie punten over Sparta heen naar de derde plaats.