Hongarije verliest van China

Hongarije leed vanmiddag een verrassende nederlaag in het nationale stadion van China. De Hongaren verloren met 2-1 dankzij een erg late goal.

De Hongaren kenden nochtans een uitstekende start: na 5 minuten kregen de Oost-Europeanen een penalty, die feilloos werd omgezet door Cristian Kenesei. Op slag van rust kwamen de Chinezen echter op gelijke hoogte via Zhang Yuning. De Chinezen bleven er voor gaan, tot groot ongenoegen van de Hongaren. Die vonden er immers niks anders op dan de Chinezen ver van het doel te houden, ten koste van veel fouten. Zo kregen de Hongaren uiteindelijk vier gele kaarten en één rode. In de 76e minuut mocht Zoltan Szelesi immers met zijn tweede gele kaart vertrekken. China profiteerde, al gebeurde dat wel erg laat, door de 2-1 te scoren: Jiang Jin zorgde pas diep in de blessuretijd voor de bevrijdende goal. Dat gebeurde van op de penaltystip.