Philip Haagdoren verkiest KVSK United

Philip Haagdoren verkiest KVSK United
Foto: © SC

Ondanks dat Germinal Beerschot nog een ultiem voorstel deed aan de 33-jarige middenvelder kiest Haagdoren toch voor KVSK United. Er was ook nog interesse van Geel en KV Mechelen.

De Lommelaar tekent een contract voor maar liefst vijf jaar. Na zijn spelersloopbaan, zal hij een functie krijgen binnen de sportieve staf. In 1993 verliet Haagdoren Lommel SK voor Anderlecht, na zijn periode bij RSCA speelde hij nog voor Lierse, Beveren en de laatste zeven seizoenen bij Germinal Beerschot.

Philip Haagdoren: 'De keuze was niet gemakkelijk en ik heb tot het laatste moment goed moeten nadenken. Er waren enkele clubs die me aantrekkelijke voorstellen deden. Ik wilde nog graag prof blijven en dat kon bij een aantal van deze clubs. Germinal-Beerschot belde me gisteren nog op voor een laatste gesprek maar ik had mijn keuze gemaakt. United deed misschien niet het beste voorstel maar ik ben 33 en moet ook aan mijn toekomst denken.

Net als mijn vader hoop ik hier mijn steentje te kunnen bijdragen en mijn carrière af te sluiten. Er is één klein verschil: mijn vader begon bij Overpelt en eindigde bij Lommel. Ik begon bij Lommel en eindig bij de fusieclub.

Ik merk dat er achter deze jonge club een dynamische ploeg staat en dat is positief. Bij het opzetten van een nieuwe club is het in het begin altijd moeilijk maar de mensen achter de club blijven realistisch en willen gestaag bouwen aan een nieuwe topclub. En dat is goed want ik heb met GBA ook het begin meegemaakt. En daar hebben ze de ambities moeten bijstellen omdat deze veel te hoog lagen.

Het zal voor in ieder geval een hele opgave worden om de kar te trekken binnen de ploeg. Dat is wat van mij verwacht wordt, de supporters willen dat en ikzelf wil dat ook doen. Ik voel me nog goed en moet dit ook aankunnen. Als ik me maar 60% voelde, moest ik aan dit avontuur niet beginnen. En dit wordt voor mij de uitdaging.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties