Van der Meyde verlaat de training

Van der Meyde verlaat de training
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andy van der Meyde maakte woensdagochtend de training van het Nederlands elftal niet af. De rechtsbuiten greep na een duel met Jaap Stam naar zijn hamstring en liet zich uitgebreid verzorgen. Van der Meyde meldde even later dat hij gewoon beschikbaar is voor de avondtraining.

,,Ik stopte uit voorzorg’’, aldus de speler van Internazionale. ,,Ik voelde een beetje spanning, meer niet. Ik wil geen risico nemen. Zeker niet nu de bondscoach met vleugelspitsen wil gaan spelen. Dat vergroot mijn kansen op speeltijd.’’

Arjen Robben begon wel aan de eerste groepstraining van de dag. Daarna werkte hij nog even apart aan zijn conditie. Edgar Davids en Marc Overmars oefenden afzonderlijk van de groep. De bedoeling is dat ze woensdagavond wel aan het partijspelletje op de tweede training van de dag deelnemen. Clarence Seedorf bleef achter in het hotel. Hij heeft nog steeds last van zijn hamstring en mist dinsdag waarschijnlijk het eerste duel van het EK met Duitsland.

Vleugelspitsen

In die eerste wedstrijd speelt Oranje met vleugelspitsen. Dick Advocaat heeft dat tijdens een gesprek met vier internationals besloten. De bondscoach wilde eigenlijk met vier middenvelders en twee centrumspitsen beginnen. Na de verloren oefeninterlands tegen België en Ierland zag hij daar toch maar van af.

,,Jullie moeten je niet te veel van dat gesprek voorstellen’’, vertelde de geïrriteerde Advocaat woensdag na de ochtendtraining. ,,Het was geen discussie of zo hoor. Het was een monoloog. Of ik met een diepe en een minder diepe vleugelspits ga spelen? Let deze week tijdens de training maar op.’’

Advocaat wilde niet zeggen welke spelers hij voor het gesprek heeft uitgenodigd. ,,Dat zoeken jullie maar bij de spelers uit’’, aldus de oefenmeester tegen de verzamelde Nederlandse media.

Aanvoerder Phillip Cocu was een van de vier internationals. ,,Het gesprek duurde zo’n drie kwartier. We zaten op één lijn. Dat is belangrijk in deze fase.’’ Verdediger Jaap Stam was niet bij het gesprek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties