Eerste speeldag Bundesliga

Voor Bert van Marwijk is de Bundesliga slecht begonnen. Met zijn nieuwe ploeg Borussia Dortmund verloor hij op de eerste speeldag van VfL Wolfsburg, de ploeg van Erik Gerets.

Dortmund, dat in de Intertoto ook al vlot werd uitgeschakeld, kwam nog wel op voorsprong. Na een half uur spelen tekende Ewerthon voor de 1-0. Kort voor rust bracht Thomas Brdaric de stand weer in evenwicht. Na rust zorgde diezelfde Brdaric ook voor de 1-2. Kevin Hofland, deze zomer van PSV naar Duitsland verhuisd, kreeg een gele kaart.

Bayern Munchen begon wel goed. De Zuid-Duitse titelfavorieten wonnen met 2-0 bij Hambuger SV. Michael Ballack en Sebastian Deisler zorgden voor de doelpunten. Bayer Leverkusen won thuis met 2-1 van Hannover 96. Michael Tarnat zette de gasten nog op voorsprong, Bernd Scheider en Franca bogen de score om in het voordeel van Leverkusen.

Promovendus FC Nurnberg won met 1-3 bij Kaiserslautern. Ivica Banovic, Robert Vittek en Sven Müller scoorden voor Nurnberg, Ferydoon Zandi scoorde tegen. Hertha BSC won met 2-0 van VfL Bochum, de verrassing van vorig seizoen. Gilberto Silva en Marcelinho scoorden. SC Freiburg en Hansa Rostock scoorden in hun eerste wedstrijd niet.