Slechtste start ooit volgens Ferguson

Slechtste start ooit volgens Ferguson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Het is de slechtste start die we ooit hebben gehad.' Alex Ferguson laat aan duidelijkheid weinig te wensen over: de eerste weken van het nieuwe seizoen verlopen voor Manchester United allerminst voorspoedig.

Ferguson heeft in de aanloop naar de zware seizoenstart vooral te maken met een flinke handvol geblesseerde spelers. Woensdag wacht het eerste van twee belangrijke kwalificatieduels voor de Champions League tegen Dinamo Boekarest en komend weekeinde staat de competitieopener tegen Chelsea op het programma.

Ferguson mist woensdag tien spelers. Ruud van Nistelrooy kampt met een liesbreuk en zal pas in september kunnen spelen, voorts kampen ook Ole Gunnar Solskjær (knie), Louis Saha (achilles), Wes Brown (knie), Kléberson (lies), Liam Miller (knie) met blessures. Daarnaast ontbreken Cristiano Ronaldo en Gabriel Heinze vanwege Olympische verplichtingen en is Rio Ferdinand nog geschorst. Alleen Saha en Brown zouden tegen Chelsea van de partij kunnen zijn, maar dan ontbreekt Darren Fletcher vanwege een schorsing.

'Om eerlijk te zijn, is het een bonus dat we geen blessures hebben opgelopen', verklaarde Ferguson na de 3-1 nederlaag tegen Arsenal in de strijd om het Community Shield. Met het oog op woensdag spaarde Sir Alex Roy Keane en Ryan Giggs door ze te wisselen. 'Misschien had ik ook Quinton Fortune in de rust moeten vervangen. Het waren pas zijn eerste 45 minuten in zes maanden tijd.'

Geplaagd door de blessures en absenties vanwege Euro 2004 en de Copa América beleefde Manchester Untid een magere voorbereiding. De publiciteitstrip door de Verenigde Staten eindigde zelfs in een tegenvaller. ManU toerde met een door jongere spelers aangevulde selectie, won geen van de drie duels en werd zelfs uitgefloten in Chicago na een matig optreden tegen Bayern München. Vervolgens versloeg United vorige week PSV tijdens het eigen toernooi, waarna de nederlaag volgde tegen Arsenal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties