Geen Del Piero in Lippi's eerste selectie

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Geen Del Piero in Lippi's eerste selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcello Lippi heeft de selectie bekendgemaakt van de Squadra Azzurri voor zijn eerste opdracht als bondscoach: een vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland komende woensdag.

Drie nieuwe namen zijn er in de selectie: Luca Toni, de grote spits van Palermo, is de logische vervanger voor de geblesseerde Vieri.  Francesco Flachi krijgt een beloning voor zijn uitstekend seizoen 2003-2004 in de aanval van Sampdoria en door zijn goede voorbereiding met Juventus, kreeg oook Manuele Blasi een uitnodiging.

Alessandro Del Piero werd wat verrassend niet opgeroepen, maar Lippi benadrukte dat de kapitein van Juventus wel degelijk deel uitmaakt van zijn plannen.

Verschillende namen zijn er om de een of andere reden niet bij: Antonio Cassano, Francesco Totti, Vieri, Mauro Camoranesi, Massimo Ambrosini, Cristiano Zanetti, Bernardo Corradi, Pippo Inzaghi en Fabio Cannavaro zijn er niet bij.

De volledige selectie:

Keepers: Abbiati (Milan), Buffon (Juventus)

Verdedigers: Birindelli (Juventus), Diana (Sampdoria), Favalli (Inter), Legrottaglie (Juventus), Materazzi (Inter), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Zambrotta (Juventus)

Middenvelders: Barone (Palermo), Blasi (Juventus), Fiore (Valencia), Gattuso (Milan), Perrotta (Roma), Volpi (Sampdoria)

Aanvallers: Bazzani (Sampdoria), Di Vaio (Valencia), Flachi (Sampdoria), Miccoli (Juventus), Toni (Palermo)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties