Speeldag 2: PSG en Lyon gelijk

Op de tweede speeldag in de Franse Ligue 1 vielen er enkele verrassingen op te tekenen. PSG wist maar gelijk te spelen tegen promovendus SM Caen. Lyon pakt ook maar een punt en Bordeaux vernedert Nice.

PSG begon sterk aan de wedstrijd en al na elf minuten kon Fabrice Fiorese de 1-0 scoren voor het team uit Parijs. Net voor rust lukte Cédric Hengbaert van Caen de gelijkmaker op corner. Iets voor het uur bracht Mario Yepes PSG dankzij een kopbaldoelpunt, eveneens via hoekschop, terug op voorsprong, maar in de 72ste minuut scoorde de pas ingevallen Kor Sarr Caen op strafschop langszij. Bernard Mendy speelde de bal met de hand. Mario Yepes werd in de 91ste minuut terecht nog uitgesloten na een gevaarlijke tackle op Danjou.
Ibrahima Faye speelde de hele wedstrijd voor Caen en Steve Dugardein mocht invallen net na het uur.

In Ajaccio-Metz was het al na zes minuten prijs. Stéphane Trévisan, de doelman van Ajaccio, kon het schot van Hervé Tum nog beroeren, maar de bal ging toch binnen. 0-1 was meteen ook de ruststand. Ook bij de 0-2 kon Trévisan de bal in eerste instantie tegenhouden, maar Bubacar Gueye hernam zelf en scoorde. Tien minuten later milderde Chapuis de score dankzij een mooie volley met links, maar gelijkmaken lukte niet meer voor Ajaccio.

Auxerre haalde het vlot met 3-1 van Rennes. Pas in de tweede helft werden de kansen benut en René Bolf, de Tsjech van Auxerre, scoorde twee keer in vier minuten. Bonaventure Kalou maakte er 3-0 van op corner. Alexander Frei kon nog tegenprikken, maar verder dan dat ene doelpunt geraakte Rennes niet meer. Jean-Noël Perrier Doumbé kreeg nog een rode kaart voor twee gele kaarten in tien minuten tijd.

Bordeaux vernederde Nice met 5-1. Damien Gregorini, de doelman van Nice, maakte na vijf minuten het eerste doelpunt, maar jammer genoeg voor hem tegen zijn eigen team en werd het 1-0. Het werd de avond van Marouane Chamakh. Hij scoorde drie keer! Florian Jarjat kon milderen tot 3-1, maar het werd uiteindelijk nog 5-1 dankzij Lilian Laslandes.

Lens won met 3-0 van promovendus Saint-Etienne. Net voor het half uur scoorde Seydou Keita de 1-0 en een kwartier later lukte hem de 2-0. Daniel Cousin maakte het feestje compleet door er op strafschop 3-0 van te maken.

Lyon en Sochaux deelden de punten. Het werd 1-1. Lionel Potillon scoorde met het hoofd na een vrije schop van Mathieu in de 38ste minuut. Twintig minuten voor tijd kon Lyon tegenscoren. Juninho scoort op strafschop.

Monaco kon vrij makkelijk afstand nemen van FC Istres. Na vijf minuten stond het al 1-0 dankzij een doelpunt van Mohamed Kallon. Op voorzet van Maicon klom Kallon hoger dan de rest, en knikte de bal in doel. Net voor het half uur kon Douglas Maicon, die niet gedekt werd door de verdediging van FC Istres, kon makkelijk de 2-0 maken. Tien minuten voor tijd kon Victor Montano de 2-1 scoren, maar gelijkmaken lukte niet meer.

De eerste helft van Nantes-Bastia had weinig om het lijf. Net na rust kon Hassan Ahamada de 1-0 scoren en een kwartier voor tijd kon Pierre-Yves André gelijkmaken. Het bleef 1-1.

Strasbourg kon pas in de laatste minuut tegenscoren tegen Toulouse. Dalmat en Suarez hadden Toulouse al na acht minuten op een 0-2 voorsprong gebracht en net voor het half uur kon Daniel Moreira er zelfs 0-3 van maken. Een kwartier voor tijd maakte David Suarez zijn tweede doelpunt van de avond en Toulouse stond 0-4 voor. Mickaël Pagis scoorde nog de 1-4, maar meer dan een troost werd het niet. Het bleef 1-4.

Marseille-Lille wordt vandaag nog gespeeld.