Drie reekshoofden sneuvelen in voorronde

Drie reekshoofden sneuvelen in voorronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de derde voorronde van de Champions League zijn er vandaag drie reekshoofden gesneuveld. Naast Club Brugge vlogen ook PAOK Saloniki en Glasgow Rangers er uit.

Maccabi Tel-Aviv - PAOK Saloniki: 1-0 (4-0)
In Saloniki won Maccabi twee weken geleden nog met 1-2 van PAOK, maar die zege werd nog aangedikt door de UEFA. De Europese voetbalbond besliste immers om het resultaat om te zetten in 0-3 voor Maccabi omdat PAOK een verkeerde speler opstelde. Vanavond werd het 1-0 voor Maccabi. Cohen scoorde het beslissende doelpunt. Maccabi gaat zo ten koste van PAOK naar het kampioenenbal.

Trabzonspor - Dynamo Kiev: 0-2 (2-3)
Trabzonspor leek na de 1-2 in Kiev de kwalificatie in handen te hebben, maar de Turkse club gaf het thuis toch nog weg. Het team van onder meer Bernd Thijs verloor immers met 0-2. De eindstand stond al bij de rust op het bord: Gavrancic en Rincon zorgden voor de goals. De Oekraïner Rodolfo kreeg nog rood, maar daar kon Trabzon niet meer van profiteren. Trabzon naar de UEFA-Beker, Kiev naar de Champions League.

Sparta Praag - Ferencvaros: 2-0 (2-1) 
Ferencvaros won thuis nog met 1-0 van Sparta Praag, maar moest zich vandaag toch gewonnen geven. De Tsjechen hadden daar wel verlengingen voor nodig. Zelenka scoorde op slag van rust de 1-0. In de verlengingen scoorde Homola pas na vijventwintig minuten. 

PSV Eindhoven - Rode Ster Belgrado: 5-0 (7-3)
PSV had thuis geen moeite met Rode Ster Belgrado. Het werd 5-0. De goals kwamen van Mark Van Bommel (2x), Beasley, de Jong en Hesselink. De Serviër Bisevac kreeg al voor het halfuur rood. Ondanks het 3-2 verliess in de heenwedstrijd gaat PSV toch door.

Djurgarden - Juventus Turijn: 1-4 (3-6)
Djurgarden speelde in Turijn nog knap gelijk, maar thuis kon het geen vuist maken tegen Juventus. Del Piero opende de score al na tien minuten. Arneng stelde wat later gelijk, maar goals van Trezeguet (2x) en Nedved loodsten Juventus toch nog naar de Champions League.

Banik Ostrava - Bayer Leverkusen: 2-1 (2-6)
Ostrava won thuis met 2-1 van Leverkusen, maar geen haan die daar naar zal kraaien. De Duitsers klopten de Tsjechen eerder immers met 5-0. Papadopulos en Zurek zorgden voor de Tsjechische goals. Berbatov trof eveneens raak.

Glasgow Rangers - CSKA Moskou: 1-1 (2-3)
CSKA Moskou schakelde dan weer reekshoofd Glasgow Rangers uit. De Russen wonnen thuis met 2-1 en speelden vandaag 1-1 gelijk in Glasgow. Love bracht CSKA een half uur voor het einde op voorsprong. Thompson maakte het in de slotminuten nog even spannend, maar CSKA hield stand en mag straks meespelen met de grote jongens.

Manchester United - Dinamo Boekarest: 3-0 (5-1)
Manchester had dan weer geen moeite met Dinamo Boekarest. Het werd 3-0. De goals kwamen van Alan Smith (2x) en Bellion. Eerder werd het al 1-2 in Boekarest.

Real Madrid - Wisla Krakow: 3-1 (5-1)
Real zal er straks ook weer bij zijn. Thuis won het met 3-1 van Wisla Krakow. Ronaldo trof twee maal raak. Ook Pavon pikte zijn goaltje mee. In de slotminuten trof Gorawski nog tegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties