Analyse Voorstelling OH Leuven

Niels Hendriks
| 0 reacties
Voorstelling OH Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud Heverlee Leuven



Kleuren: wit

Internet adres: www.ohl.be

Stadion: Leuvens sportcentrum
* Tot de winterstop zal er gespeeld worden op het Gemeentelijk Stadion in Oud-Heverlee aangezien weldra de bouwwerken voor een gloednieuwe zittribune met 2.000 zitplaatsen zullen starten



Capaciteit: 12.000

Geschiedenis:
Het Leuvens voetbal zat sinds het einde van de jaren 90 in een dipje en het Leuvens stadsbestuur wilde daar iets aan doen. Begin maart 2002 brachten zij de 2 Leuvense clubs, Stade en Daring Leuven, samen in de hoop 1 club met toekomst uit de grond te stampen en op 11 maart werd reeds een principieel akkoord bereikt tussen de 2 clubs.

Er waren echter enkele onvoorziene problemen waardoor de mogelijke fusieclub in dezelfde situatie zou terechtkomen als de 2 Leuvense clubs en daarom werden de Zwarte Duivels Oud-Heverlee op vraag van het Leuvens stadsbestuur bij de gesprekken betrokken.
De gesprekken verliepen zeer positief en reeds op 27 maart 2002 werd er officieel beslist dat de 3 clubs samen het volgende seizoen 1 club zouden vormen. De club zou spelen in 3e nationale met het stamnummer van Oud-Heverlee en op het Leuvens Sportcentrum.

De keuze van naam voor de nieuwe club werd overgelaten aan de initiatiefnemers van de fusie, nl. de gemeentebesturen van Oud-Heverlee en Leuven. Zij kozen voor een versmelting van de 2 gemeentenamen tot Oud-Heverlee Leuven, of kortweg OHL.

Vorig seizoen:
Nadat OHL twee seizoenen geleden in de eindronde de promotie nipt aan hun neus zag voorbij gaan werd OHL voor het seizoen als grote titelkandidaat naar voren geschoven. OHL werd in de eerste periode amper vijfde, en tijdens de winterstop leken ze al afgeschreven voor de titel, maar door het vele puntenverlies van Union, KVSK en vooral Bocholt hadden ze tot de voorlaatste speeldag nog steeds een kans om de titel te pakken maar het haalde in de laatste vijf wedstrijden amper een 5 op 15 zodat zelfs de eindronde nipt niet gehaald werd. Een zeer teleurstellend resultaat dus voor een ploeg met ambitie zoals OHL.

Ambitie:
De promotie afdwingen.

Prognose:
OH Leuven start net zoals vorig seizoen samen met KVSK United als grote favoriet voor de titel. Al zal het voor deze jonge ploeg zeer moeilijk worden om de titel te pakken aangezien er meer concurrenten zijn voor de titel dan de vorige seizoenen. Mits een goede start zal OHL zeker boven meestrijden voor de promotie maar volgens ons komt deze erg jonge ploeg net tekort voor de titel.



Transfers:
--> Komen
Jonathan De Falco (FC Brussels)
Bert Eerdekens (KRC Genk)
Bernard Morreel (KV Mechelen)
Bjorn Ruytinx (Kermt-Hasselt)
François Sterchelle (RFC Un. La Calamine)
Cedric Vanderelst (K. Heusden-Zolder)

<-- Gaan 
Sander Debroux (STVV)
Dries Deboodt (KVK Tienen)
Kjell Hermans (RC Mechelen)
Sven Vandeput (RC Mechelen)
Bertrand Defrère (Dilbeek Sp.)
Kristof De Voeght (Willebroek)
Nathan Axford (Willebroek)
Raf Labie (Houtvenne)
Kristof Lefevre (Oud-Heverlee Leuven 2)
Patrick Monziba (Kermt-Hasselt)

Gespeelde wedstrijden:
OHL - RSC Anderlecht 0 - 4 
OHL - FC Verbr. Meerhout 3 - 1
KOSC Wijgmaal - OHL 1 - 5
OHL - KSV Bornem 4 - 0
Oorbeek United - OHL 0 - 1
OHL - Heusden-Zolder 2 - 2
Willebroek-Meerhof - OHL 1 - 5
OHL - Arquet FC 8 - 0
OHL - Hedera Millen 2 - 3
OHL - R. Sprimont Sp. 1 - 2
Tempo Overijse - OHL 0 - 2
OHL - KV Turnhout 0 - 2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties