Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint overtuigend
Stef Hendrickx

Malinwa heeft ook z'n tweede thuiswedstrijd met ruime cijfers kunnen winnen.

Al in de eerste wedstrijdminuut kunnen de Mechelse supporters juichen. Een snelle actie van Steven De Pauw op de rechterflank wordt door Ewen Verheyden prachtig afgerond. Hij knalt de bal keihard via de paal voorbij doelman Vleeschouwer. Na dit vroege doelpunt kan geen van beide ploegen het spel naar zich toe trekken en is het 25 minuten wachten op een volgende kans. Het is Steven De Pauw die het vanop afstand probeert, maar hij ziet z'n schot een half metertje over het doel gaan. Drie minuten later is Steven De Pauw opnieuw in een mooie actie betrokken. Met een snelle één-twee haalt Johan verheyen de achterlijn. Z'n voorzet kan Patrick Goots net niet bereiken.

Na 34 minuten wedstrijd legt Steven De Pauw aan voor een schot. Deze keer gaat de bal een half metertje naast het doel van Vleeschouwer. Vijf minuten voor rust worden Johan verheyen voor KV en Thierry Eeckman voor FCN Sint-Niklaas uitgesloten. Eeckman loopt Verheyen aan terwijl de bal al enkele meters verderop is. Verheyen grijpt hierop Eeckman naar de enkel. De lijnrechter staat vlakbij en laat beide spelers door de scheidsrechter van het veld sturen. In de eerste helft is ook Sint-Niklaas één keer gevaarlijk. De Craeke trapt de bal een metertje naast het doel van Stoops.

Na acht minuten in de tweede helft stuurt Steven De Pauw Yve Thijs de diepte in. Z'n voorzet is echter te ver en Patrick Goots moet achter de bal aan. De Mechelse goalgetter kan de bal binnen houden en zet perfect voor. Thijs kopt de bal krachtig voorbij David Vleeschouwer. Twee minuten later brengt Ewen Verheyden met een slimme pas Tom Peeters alleen voor doel. Tom Peeters probeert een penalty te versieren, maar de scheidsrechter is goed gevolgd en geeft Tom Peeters een gele kaart voor een schwalbe. Als we 22 minuten ver zijn in de tweede helft is er een mooie cominatie tussen Goots en Verheyden. Verheyden z'n schot is echter te zwak om Vleeschouwer te verrassen.

Acht minuten later maakt Yve Thijs er 3-0 van. Hij kan een prachtige actie van Steven De Pauw afronden. Drie minuten later plaatst Patrick Goots de 4-0 eindcijfers op het scorebord na een mooie individuele actie. Simon Valgaerts had ook nog de 5-0 aan de voet, maar kreeg de bal niet voorbij Vleeschouwer.