Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout verslaat Racing Mechelen
Stef Hendrickx

KV Turnhout kende een moeilijke start van het seizoen, maar lijkt stillaan zijn goede vorm gevonden te hebben.  Het won vanmiddag overtuigend met 3-1 van Racing Mechelen.

Turnhout combineerde vlot in de beginfase en dat zorgde al na tien minuten voor het eerste doelpunt, Bastiaensen knalde een voorzet hard binnen en het stond 1-0 voor KV Turnhout.  Racing kreeg weinig kansen in de eerste helft, de thuisploeg daarentegen bleef gevaarlijk langs onder meer Versavel en Jusic.
Net voor rust lag de wedstrijd even stil toen de er van alle voorwerpen richting grensrechter geworpen werden door de Racing-fans.

Na de koffie verdubbelde Abul Aroena meteen de score nadat doelman Mertens een schot van Jusic niet kon klemmen.  De buit leek binnen voor Turnhout, maar Racing gaf zich nog niet gewonnen.  Janssens was attent op een hoekschop en knikte de 2-1 tegen de netten.  De wedstrijd kon opnieuw alle kanten uit.  Het spel ging nu over en weer en langs beide kanten zat er nog een doelpunt in.  Het was op tien minuten van het einde KV Turnhout dat door een knal van opnieuw Bastiaensen op 3-1 kwam en zo de drie punten in eigen huis hield.