MacDonald scoort voor Heracles

Mathieu De Coensel

Heracles Almelo heeft zonet zijn wedstrijd tegen Helmond sport gewonnen, en dat was al een hele tijd geleden voor de zwart-witte Hollandse garde van Heracles om te winnen tegen Helmond, maar nu wonnen ze die match wél met 3-0.

Nochtans was het eerste kwartier van de wedstrijd niet denderend. MacDonald probeerde wel, maar de acties waren net niet gevaarlijk genoeg voor een doelpunt, Helmond kon in het eerste kwartier enkel één schotje op doel forceren.

Tot in de 25ste minuut MacDonald alweer gaat, maar hij wordt foutief gestopt binnen de baklijn, penalty.
Buikema kent er geen last mee, en brengt zijn ploeg op voorsprong.
En vlak na dat doelpunt, kon MacDonald zelf dan ook eindelijk scoren, de Helmond defensie blundert, en de ex-Anderlecht speler kan daar gebruik van maken, 2-0.

Na de rust probeert Helmond meer en meer om terug in de match te komen, maar tevergeefs, grote kansen krijgen ze niet, en zo komen ze dus niet aan scoren toe. De match viel dan een hele tijd stil, op nog een doelpunt van Richard Roelofsen, die de 3-0 tegen de netten kon knallen.

Een mooi resultaat voor Heracles, die blijft meedoen aan de top van het klassement. Voor Helmond blijft het vechten, want momenteel zijn ze hekkensluiter met slechts twee puntjes.