Ajax en PSV met schrik vrij

Anthony Van der Planken

Na Feyenoord wisten ook PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam hun partijen in de Holland Casino Eredivisie te winnen. De situatie aan de top blijft zo identiek.

PSV Eindhoven - SC Heerenveen: 4-0
PSV had het moeilijker met Heerenveen dan de score laat uitschijnen. De overwinning van de leider kwam pas in de tweede helft tot stand. In de eerste helft was het Heerenveen dat de beste kansen had, maar de Friezen konden niet profiteren. Een rode kaart voor Rzasa op slag van rust betekende het genadeschot voor Heerenveen. Lucius, Farfán en Vennegoor (2x) beslechtten de wedstrijd in het voordeel van PSV. De Philips Sport Vereniging blijft zo op kop van het klassement. Het telt 16 punten. Heerenveen zakt naar stek negen.

Ajax Amsterdam - Roda JC: 1-0
PSV's dichste belager was en blijft Ajax. De Amsterdammers hadden het echter niet onder de markt tegen Roda JC. In de eigen ArenA kon men slechts in de slotminuten de drie punten veilig stellen. Yanis Anastasiou zorgde voor de beslissende treffer, op aangeven van Wesley Sonck. Onze landgenoot startte trouwens opnieuw op de bank na zijn belabberde prestaties van de afgelopen weken. In het laatste kwartier mocht hij alsnog invallen, wat resulteerde in een assist. Tom De Mul mocht wel in de basis starten. Bij Roda JC kwamen qua Belgen ook nog Kevin Van Dessel en Sven Vandenbrouck in actie.

AZ Alkmaar - Willem II: 3-1
Ondertussen nam AZ thuis afstand van de mannen van Willem II. Bij AZ stond onze landgenoot Stein Huysegems in de basis. Al na twee minuten kroop AZ op voorsprong via Kenneth Perez. Willem II reageerde meteen, want nog geen vijf minuten later stelde Reuser gelijk. Weer vijf minuten later scoorde Van Galen de 2-1. Het leek dus een leuke wedstrijd te worden, maar de volgende goal viel pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Het was Denny Landzaat die uiteindelijk de zege voor AZ veilig stelde. De goal van de Nederlander was er trouwens eentje om in te kaderen. AZ rukt zo op naar plaats vier, terwijl Willem II op de tiende plek blijft steken.

Vitesse Arnhem - FC Den Bosch: 0-0
Vitesse kende een uitstekende competitiestart (10/15), maar verloor vandaag toch punten in het thuisduel met degradatiekandidaat FC Den Bosch. De wedstrijd bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Vitesse blijft niettemin gedeeld vierde, terwijl Den Bosch dertiende staat.