Feyenoord zonder moeite

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Feyenoord zonder moeite
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord heeft zonder moeite haar zesde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers wonnen op het veld van RBC Roosendaal met 0-4 en die score was niet eens overdreven.

Feyenoord domineerde de partij over alle linies. Enkel in de afwerking lieten de Rotterdammers het afweten. RBC kon niets inbrengen tegen de mannen van Ruud Gullit, al had de afwezigheid van maar liefst negen basisspelers daar veel mee te maken. Ook Feyenoord miste bij persoon van Shinji Ono een belangrijke pion. Hij werd vervangen door Thomas Buffel, die eindelijk nog eens in de basis stond. Ook Bart Goor mocht starten bij Feyenoord, net als Tim Smolders bij RBC. 

Salomon Kalou opende de score al na een dikke vijf minuten. Op aangeven van spitsbroertje Dirk Kuijt kopte hij de 0-1 tegen de netten. Ook in de tweede goal van Feyenoord had Kalou een groot aandeel: de Ivoriaan legde af voor Bart Goor, die droog binnen knalde. Feyenoord kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar Kuijt en Kalou slaagden er maar niet in om een derde keer te scoren. 

Vlak na rust lukte dat wel: Kuijt zette een rush in richting doel en legde de bal in extremis af voor Kalou, die doelman Aerts kansloos liet. Ettelijke minuten later wisselden beide spitsen van rol: Kalou gaf de bal aan Kuijt, die de vierde van de avond scoorde. Daar bleef het uiteindelijk bij.

Feyenoord komt zo voorlopig mee aan kop van de Holland Casino Eredivisie. Vanavond kunnen zowel Ajax als PSV opnieuw over de Rotterdammers springen. RBC Roosendaal blijft onderaan bengelen. Het telt slechts vier puntjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties