Lazio en Parma falen niet

Ronny anthonis

In tegenstelling tot Udinese hebben Lazio en Parma zich wel kunnen plaatsen voor de tweede ronde.
De twee Italiaanse grootheden van welleer mogen verder in de UEFA Cup. Parma had genoeg aan een 0-0 gelijkspel nadat ze op eigen veld met 3-2 wonnen van Maribor. De terugwedstrijd van Lazio tegen Metallurg was een maat voor niks, de heenwedstrijd eindigde op 0-3, de terugwedstrijd eindigde met dezelfde scoren, beide in het voordeel van Lazio.

Lazio had alweer geen problemen met Metallurg, de wedstrijd eindigde op dezelfde score als de heenwedstrijd, 3-0 voor Lazio. De Italianen speelden een erg secure wedstrijd en konden al snel 1-0 uitlopen via Liverani na 10 minuten spelen. De wedstrijd was eigenlijk toen al gespeeld en Lazio moest niet eens doordrukken. Muzzi maakte na 22 minuten 2-0 terwijl Liverani drie minuten later met zijn tweede goal de eindstand van 3-0 kon vastleggen

Parma had iets meer moeite met Maribor. Het won de heenwedstrijd wel met 3-2 maar dankzij twee uit-doelpunten die Maribor maakte kon het daar nog best lastig worden. Dat werd het dan ook, de Sloveense thuisploeg had in principe genoeg aan één doelpuntje en dat wou het ook snel maken.
Parma liet immers een hoop basisspelers thuis, Gilardino, Morfeo, Bonera, Bresciano, Bovo en Simplicio waren er allen niet bij. Parma kon echter nog goed standhouden met zijn 'B-team'.
Het werd uiteindelijk een fel bevochten 0-0 waarin vooral Parma het bij momenten moeilijk kreeg met een zeer aanvallend en creatief Maribor.