Canada mag het WK vergeten

Ward Bollen

Canada mag een kruis maken over eventuele WK-ambities. Het Noord-Amerikaanse land kwam op de vierde speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Honduras, terwijl het absoluut een zege nodig had.

Met nog twee speeldagen te gaan staat Canada nu 4de en laatste in groep 2 met amper 2 punten. Guatemala leidt met 7 punten, voor Costa Rica en Honduras met 6 punten. De Canadezen zouden op 2 speeldagen dus vier punten moeten goedmaken op nummer twee. Nummer drie en vier zijn uitgeschakeld. Een onmogelijke opdracht dus. Het zag er nog allemaal zo goed uit voor Canada toen Hutchinson in de 71ste minuut voor de 0-1 zorgde. Maar in de allerlaatste minuut lukte Turcios toch nog de gelijkmaker. Tomasz Radzinski (Fulham, ex-Anderlecht, ex-Everton) speelde de hele wedstrijd. De andere partij in groep 2 werd door Costa Rica met verrassend zware 5-0 cijfers gewonnen van leider Guatemala. Paolo Wanchope scoorde driemaal.

In groep 1 staan USA en Jamaica er het beste voor. De Verengide Staten wonnen met 0-2 bij El Salvador. Jamaica haalde een belangrijk punt bij Panama: 1-1. USA leidt met 8 punten, Jamaica en Panama hebben 5 punten, El Salvador 3. Alle teams zijn nog in de running voor de top 2. In groep 3 hebben Mexico en Trinidad & Tobago de schaapjes reeds op het droge. Mexico won met 0-1 op St.Vincent & Grenadines. Borgetti scoorde in de 26ste minuut de enige treffer. Trinidad was met 5-1 te sterk voor St.Kitts & Nevis. Mexico heeft 9 uit 3, Trinidad 9 uit 4, St.Vincent 3 uit 4 en St.Kitts is laatste met 0 punten uit 3 wedstrijden. St.Kitts - Mexico werd uitgesteld omdat de wedstrijd een aantal weken geleden niet kon plaatsvinden door de orkaan die de Caraïben teisterde.