Speeldag 7 onder de loep

bernie de vuyst
| 0 reacties
Speeldag 7 onder de loep
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olen heeft met 18 op 21 een serieuze optie op de eerste periodetitel genomen. Bij Millen hebben ze de zoete smaak van de overwinning te pakken, dit terwijl Overijse de rode lantaarn blijft.

In een Antwerps onderonsje versloeg leider Olen Mol-Wezel met 0-3. Met twee rozen vlak na de koffie besliste Geypen de wedstrijd. Enkele minuten voor tijd zorgde Franken voor de eindscore.

Bree blijft zijn uitmuntende thuisreputatie bevestigen. Dit keer wonnen de Limburgers met 5-2 op eigen veld van Grimbergen. Geys, Poelmans, Neyens (2x) en Smits zorgden voor de Breese treffers. Schalfaut (pen) en Hermans (own goal) waren verantwoordelijk voor de tegentreffers.

Spouwen-Mopertingen ging comfortabel met 0-2 winnen in Kampenhout. Curreri en Henderix stonden aan het kanon. De score had nog groter kunnen zijn in het voordeel van de Haspengouwers, maar gemakkelijk scoren blijkt dit seizoen een euvel te zijn.

Heist hield de punten thuis in de spektakelmatch (3-2) tegen Meerhout. Hendrickx stelde in overtime de overwinning veilig voor de thuisploeg. Verder scoorde Breugelmans (2x) voor Heist en Van Branthegem en Ooms voor Meerhout.

In de Brabantse derby deelden Overijse en Vilvoorde de punten, beide ploegen troffen drie maal raak. Dit gelijkspel levert de Brabantse clubs weinig op, want ze blijven laatste en voorlaatste met vijf punten. Hadouch, Abegig en Geerts waren de doelpuntenmarkers voor de bezoekers. Voor de druivenploeg waren het Ophallfens, Hermans en De Becker die de bal tegen de netten kregen.

In een flauwe match ging Aarschot met 0-1 winnen op het veld van ESK Leopoldsburg. Corbeel was de matchwinner. Leopoldsburg eindigde de wedstrijd, zoals vaker dit seizoen, de wedstrijd met tien spelers. Barka, de broer van prof Galli Barka (KBHZ), werd in de 83ste minuut uitgesloten.

Hedera Millen haalde het met een forfaitscore (0-5) van Maasmechelen. De scheidsrechter was de gebeten hond voor de thuisploeg, want die floot drie penalties in hun nadeel en stuurde twee spelers, Valente en Martens,  het veld uit. Jans (2x) en Hoste trapten de elfmeters gedecideerd binnen. Hoste en Coppejans tekenden voor de andere treffers.

Berkenbos-Diest eindigde op 1-1. De schutters waren van Turkse origine: Ozcan (Diest) en Top (Berkenbos). Diest werd in de slotfase een glasheldere strafschop ontnomen. Engelen van Diest kreeg dan ook nog eens rood.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties