IFK Mariehamn wint ook tweede duel

Truyens Himke

IFK Mariehamn heeft ook het tweede duel tegen Jazz gewonnen in de play-offs.

Mariehamn kwam voor dit duel af hun geïsoleerde eiland naar het Finse vaste land. En ook hier hadden zij in de aanvangsfase het meeste inspiratie. IFK knokte voor elke bal en centimeter die er te verdienen viel. En dit tegen een zwakke tegenstander geeft resultaat, 28ste minuut voorzet van op links en mooi binnen gekruld door Carlsson, 0-1.

Wat er in de kleedkamers besproken werd is niet duidelijk, maar het gaf alleszins extra power aan FC Jazz. Het makke Jazz was niet meer te bespeuren en een dynamische ploeg kwam in de plaats.

Jazz bouwde rustig elke aanval op en kreeg langzamer hand meer inspraak in de wedstrijd. En twintig minuten ver in de tweede helft kregen ze waar ze recht op hadden, de gelijkmaker. Het was duidelijk, op deze manier verder voetballen zou hen een zege op leveren. Een uiterst belangrijke zege.
Jazz domineerde de wedstrijd, al mag niet vergeten worden dat ook Mariehamn nog aardig mee voetbalde. Maar ervaring won, in de 83ste minuut vuurde Vihtilä de bal staalhard voorbij de bezoekende doelman.
Met nog zeven minuten te gaan dacht de thuisploeg niet meer aan voetballen, de buit was toch binnen. Het deksel op de neus was het gevolg, vier minuten na de 2-1 stond de 2-2 al op het scorebord.

Jazz geraakte gefrustreerd, winnen was de opdracht, en vond het dan ook opportuun om de volgende aanval foutief af te stoppen. Rood voor Raukko en met tien proberen om alsnog een goal te maken.

Dit lukte niet en zo eindigd het duel voor Jazz in mineur. De tussenstand komt zo op 3-2 voor IFK.