Preview speeldag 7

Preview speeldag 7
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De "Derby della Madonnina" staat centraal tijdens speeldag 7 als AC en Inter Milan elkaar partij geven om uit te maken wie de belangrijkste concurrent van Juventus wordt.

De Bianconeri zelf reizen af naar Siena, terwijl de 2 Romeinse ploegen de aansluiting met de top niet willen missen. Siena - Juventus: Leider Juventus zal proberen om in het Artemio Franchi-stadion van Siena een voordeel te puren uit de clash tussen de 2 Milanese ploegen om zo hun voorsprong verder uit te bouwen. Juventus versloeg midweeks Bayern München al gebeurde dit niet op een overtuigende wijze. Toch heeft Juvé een heel solide ploeg en zal Siena serieus sterk voor de dag moeten komen wil het een punt thuis houden.

Ac Milan - Inter Milan: De 2 Milanese ploegen hebben een goede voorbereiding achter de rug door midweeks van Barcelona en Valencia te winnen. Inter Milan bracht tot nu toe mooi voetbal, scoorde vele goalen, maar kreeg er ook veel binnen. AC daarentegen bracht meer solide voetbal en kan terug rekenen op de servicen van Jaap Stam. Het hoeft niet gezegd te worden dat verliezen een ramp is voor de ploeg in kwestie.

Parma - Lazio: Zondagnamiddag staan in het Ennio Tardini-stadion 2 ploegen over elkaar die de 3 punten goed kunnen gebruiken. Vooral Parma dan die momenteel op een degradatieplaats staan met amper 3 punten uit 6 wedstrijden. Lazio kende wel een goede start, maar verloren daarna 2 thuismatchen op rij. Lazio kan misschien wel de 3 punten halen bij Parma, aangezien ze dit seizoen een goede uit-reputatie hebben.

Roma - Palermo: Het is onmogelijk te voorspellen wat Roma gaat doen. Na vorig weekend een goede match gespeeld te hebben tegen Livorno, was het weer al kommer en kwel midweeks tegen Leverkusen. Ze komen tegenover een ploeg te staan die een goede verdediging heeft, maar een zwakke aanval. Roma daarentegen scoorde al veel goals, maar kreeg er ook teveel tegen.

Messina - Lecce: Dit wordt een interessant duel aangezien beide ploegen samen de 4de plaats delen. Beide ploegen zullen waarschijnlijk vrank en vrij spelen omwille van hun schitterende seizoensstart.

Atalanta - Cagliari: Deze match lijkt voor Atalanta de uitgelezen kans om hun eerste seizoenswinst te boeken. Cagliari verloor immers al hun matchen buitenshuis. Cagliari heeft dan weer een plaats in het midden van de tabel te verdedigen.

Chievo - Reggina: Wie dacht dat het sprookje van Chievo uit was na de uitverkoop deze zomer, is mis. Chievo staat op een mooie 3de plaats en met de komst van het kwakelende Reggina moet het die ook kunnen houden. Zelfs een 2de plaats zit erin afhankelijk van de uitslag van de Milanese deby.

Livorno - Bologna: Voor Livorno is dit eigenlijk al een wedstrijd die moet gewonnen worden wil men weg geraken uit de degradatiezone. Dat het moeilijk zal worden, mag duidelijk zijn. Bologna kende geen al te beste start, maar heeft die nu al terug goed gemaakt.

Sampdoria - Brescia: Sampdoria gaat op zoek naar zijn 4de overwinning op rij tegen een Brescia die de punten goed zo kunnen gebruiken. Bij verlies zou het wel eens in de degradtiezone kunnen terecht komen.

Udinese - Fiorentina: In het Friuli-stadion staan 2 ploegen over elkaar die eigenlijk beneden de verwachtingen presteren. Beide ploegen kunnen de punten dus goed gebruiken als men nog iets van dit seizoen wil maken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties