7 doelpunten kleuren Vlijtingen-Genebos

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden op het veld van Genebos. De partij tussen 2 middenmoters eindigde op 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de studieronde nam Genebos het initiatief. Dit resulteerde meteen in een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten werden op bijna identieke wijze gemaakt. Telkens mocht er na een stilstaande fase aan de tweede paal vrij ingekopt worden. Vlijtingen probeerde die achterstand om te buigen, maar was ongelukkig in haar acties. Toch kwamen de bezoekers op 2-1 via Hendriks die uiteindelijk na een rommelige fase voor doel de bal in het net joeg. Kort daarop liep Genebos verder uit. Na een afweken vrijtrap kon Hermans de bal nog afweren, maar de thuisaanval was er als de kippen bij om de 3-1 op het bord te zetten. Vlijtingen kon nog 1 maal echt tegenprikken. Een vrijtrap van Lenaers werd tot bij Hendriks verlengd, die vlak voor rust de spanning terug in de wedstijd bracht.

De bezoekers kwamen het vinnigst uit de kleedkamer. Dit leverde twee uitstekende mogelijkheden op, echter zonder doelpunt. De eerste echte thuisaanval was meteen doelpunt. Een vervaarlijke voorzet werd door de bezoekende defensie slecht weggewekt, waardoor Genebos tot 4-2 kon uitlopen. Na de 4-2 beperken de thuisjongens zich nog uitsluitend tot het behouden van de voorsprong. Dat brak hen bijna zuur op. Tien minuten voor tijd scoorde Jamaer de aansluitingstreffer. De bezoekers probeerden nog, maar de verdiende gelijkmaker zat er niet meer in.

Zo doet Genebos een uitstekende zaak na een, ondanks de score, vrij matte partij waarin vooral defensief teveel fouten gemaakt werd.