Ac Milan wint, Inter speelt gelijk

Ronny anthonis

Voor Inter-coach Mancini werd het geen blij weerzien met Lazio. Hij verliet Lazio met slaande deuren ten voordele van Inter. Het werd uiteindelijk 1-1, sinds 1996 kon Inter van Lazio geen enkele partij winnen. Ac Milan was dan weer de betere over Sampdoria en zet zo Juve onder druk aan de top van het klassement.

Inter Milan kwam net na rust op voorsprong via Adriano. Inter speelde zeer zwak in de eerste helft en moest de beste kansen aan Lazio laten. Lazio, dat een heel deel basisspelers moest missen, kwam beter in de match maar kon geen vuist meer maken zoals het dat deed in de eerste periode. Een zeer bedrijvige Adriano kreeg ook meerdere kansen om de score aan te dikken maar deed dat niet. Het leek 1-0 te blijven in het voordeel van Inter maar Talamonti besliste daar anders over. Leonardo Jose Talamonti wist een vrije schop van Oddo voorbij Fofana in doel te werken. 1-1 werd het dus vijf minuten voor tijd.

Stadsgenoot Ac Milan had met een doelpunt van Chevchenko genoeg om de zege tegen Sampdoria veilg te stellen. De Oekraïener zat wel op de bank omdat hij net vader was geworden van een zoontje genaamd Jordan. Sampdoria was nooit de betere over Milan maar kreeg toch ook enkele mooie kansen. Ac Milan speelde goed georganiseerd met dirigent Kaka op het middenveld. Hij was zonder meer de man van de match. Ac Milan kon uiteindelijk toch afstand nemen na een doelpunt van uitgerekend Chevchenko die de geboorte van zijn zoon, al wiegend, kon vieren.

In de slotfase kwamen er nog mooie kansen langs beide kanten maar ook Bazzani kon niet tegenscoren. Een mooie dag voor Chevchenko, ééntje met een belangrijk doelpunt en uiteraard een toekomstig spitsje.

Milan zet nu druk op Juventus dat zondag speelt. Als Juve verliest dan komt Ac Milan tot op twee punten.