Ajax pakt zuinige winst

Dieter Arens

Ajax heeft zijn partij tegen NEC winnend kunnen afsluiten met het kleinste verschil. In de Amsterdam Arena werd het 1-0 door een doelpunt van Rafael Van Der Vaart.

Ajax voerde meteen de druk op en dat resulteerde in enkele goede kansen. Na 5 minuten kopte Van Der Vaart een voorzet van Maxwell over het doel. 2 minuten later ging Heitinga zijn kans, maar zijn laag schot werd door Gentenaar gepakt. Halfweg de eerste helft dreigde NEC een keer. Van Der Doelen schoot van ver op doel, maar de bal ging net over. Nog geen minuut later kwam Ajax uiteindelijk op voorsprong. Maxwell bediende Van Der Vaart perfect en die scoorde de 1-0. Ajax bleef komen en Mitea schoot even later maar net naast. Net voor de rust kreeg Sneijder een uitstekende mogelijkheid, maar scoren deed hij niet. 1-0 was de verdiende voorsprong voor Ajax bij de rust.

Meteen na de rust kreeg Wielaert meteen de kans voor de gelijkmaker te scoren, maar Stekelenburg voorkwam erger. In de 70ste minuut kwam Ajax nog eens opzetten. De Jong kopte een voorzet van Sneijder net naast. De Ajacieden bleven kansen creëren, maar Van Der Vaart en Heitinga hun doelpogingen waren niet succesvol. 5 minuten voor affluiten hield heel Ajax de adem in toen Stekelburg een vrije trap van Barreto met een uitstekende redding uit het doel ranselde. In de laatste minuut van reglementaire speeltijd behoedde Stekelenburg Ajax nog maar eens van de gelijkmaker. Zo bleef het 1-0 waardoor Ajax naar een 5de plaats klimt in het klassement.