AZ geeft Feyenoord pak slaag

Dieter Arens

AZ Alkmaar heeft de topper tegen Feyenoord met zware 4-1 cijfers gewonnen. Het was een boeiende partij met kansen aan weerszijden. Een hoofdrol in de overwinning van AZ was weggelegd voor Kenneth Perez die 2 keer scoorde.

Na amper 5 minuten spelen was Feyenoord al op achtervolgen aangewezen. Op een hoekschop kon verdediger Mathijsen de bal vrijstaand binnenkoppen en stond de 1-0 op het bord. Nadien was het al Feyenoord dat de klok sloeg. Schoten van Kalou, Ono en Kuyt hadden echter geen succes. Toch werd Feyenoord kort voor de rust beloond voor het harde werk. Ono nam een vrije trap en Kromkamp kopte de bal ongelukkig in eigen doel, 1-1 en alles kon weer opnieuw beginnen. Bijna ging AZ nog rusten met een voorsprong, maar Babos voorkwam erger door een kopbal en vrije trap van Perez te redden. Zo bleef het 1-1 bij de rust.

Na de rust kreeg Kalou een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Scoren lukte wel aan de overkant. Perez kon op aangeven van Huysegems de bal voorbij Babos schieten, 2-1. Kuyt en opnieuw Kalou hadden wel de kansen op de bordjes weer in evenwicht de brengen, maar doelman Timmer hield zijn netten schoon. Perez diende even later wel de doodsteek toe aan Feyenoord. Hij maakte zijn 2de doelpunt van de namiddag en bracht de stand daarmee op 3-1. Nadat doelpunt werd het duel bitsiger en bitsiger. Bosschaart haalde Kromkamp onderuit uit frustatie en kreeg meteen de rode kaart onze zijn neus geschoven, maar daar bleef het niet bij. Song deelde een elleboogstoot uit aan Huysegems en hij mocht zich ook gaan douchen. Vlak voor affluiten maakte Nelisse de nederlaag voor Feyenoord nog wat zwaarder en was de eindstand in AZ - Feyenoord 4-1.

Feyenoord blijft ondanks dit verlies 2de staan in het klassement. AZ verstevigt zijn 3de plaats en staat nu nog maar 1 punt achter op Feyenoord en 2 op leider PSV Eindhoven.