Juve en Roma halen zwaar uit

Ronny anthonis

Juventus blijft op kop van de Serie A met vijf punten voorsprong op Ac Milan. Chievo Verona bleek voor de Juventino's een maatje te klein. Marcelo Zalayeta opende na twintig minuten de score. Pavel Nedved en Zlatan Ibrahimovic bepaalden de eindstand. Het werd dus 3-0, Juve blijft stevig aan het hoofd van de rangschikking.

Ook Roma kon winnen, As Roma nam revanche voor de nederlaag tegen Juve. Cagliari was slachtoffer van dienst, het ging maar liefst met 5-1 de boot in. De drijfveren achter de Romeinse overwinning waren Totti en Dellas. Zij wisten al na zes minuten twee doelpunten te maken. Simone Perrotta tekende voor het derde doelpunt. Vicenzo Montella  was in de slotminuten zelfs nog twee keer aan het feest. David Suazo kon voor Cagliari bij een 2-0 stand nog milderen maar zijn 2-1 was niet meer dan alleen maar een schamele troost.

Ook Messina lijkt zich nog te handhaven in de subtop. De verrassende promovendus won met 2-1 van Reggina.
Messina kwam wel op achterstand maar goals van Riccardo Zampagna en Arturo Di Napoli maakten de treffer van Emiliano Bonazzoli ongedaan.

Fiorentina tenslotte haalde ook zwaar uit. Martin Jörgensen voor rust en Chris Obodo (2X) en Chiellini na de pauze maakten de zware afstraffing compleet. Lecce, de derde in de stand, ging dus roemloos onderuit tegen een sterk Fiorentina.