Vitesse kan nog winnen

In de Holland Casino Eredivisie stonden er vanavond drie wedstrijden op het programma. Vitesse won eindelijk nog eens. Roda JC en RKC Waalwijk hielden elkaar in evenwicht en Willem II duwt RBC Roosendaal nog dieper in de put.

Roda JC - RKC Waalwijk 1-1
Roda JC kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Fuchs bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong. De thuisploeg was wel sterker, maar tot scoren kwam het niet totdat Van Dijk zes minuten voor tijd een strafschop kon omzetten. Voor de thuisploeg zat er veel meer in, maar de voorhoede faalde keer op keer. Door het gelijkspel blijven beide ploegen in de ruime middenmoot staan van de rangschikking.

FC Twente - Vitesse 1-4
Vitesse won met ruime 1-4 cijfers op het veld van FC Twente. Verdediger Touzani ging na een halfuur spelen ongelukkig in de fout door te struikelen, hierdoor kon Fränkel de 0-1 binnentikken. Voordien waren beide ploegen zelden gevaarlijk en was het een evenwichtige wedstrijd. Het doelpunt beïnvloedde duidelijk de wedstrijd. Vitesse kon Twente laten komen en er zelf snedig uitkomen. In de 69ste minuut maakte Hofs er knap 0-2 van. In de laatste tien minuten bouwden Knopper en Janssen de score nog uit, in blessuretijd kon Christensen nog tegen scoren.

Willem II - RBC Roosendaal 3-0
Het gaat niet goed met RBC Roosendaal, de ploeg ging vanavond opnieuw onderuit. Ditmaal was Willem II te sterk. 3-0 laat uitschijnen dat het een makkelijke wedstrijd was voor de thuisploeg, niets was minder waar. Willem II kon pas een eind in de tweede helft op voorsprong komen tegen het met blessures geplaagde RBC. In de 68ste minuut kon Redan de score openen, vier minuten later zorgde Hadouir voor de 2-0. Tien minuten voor tijd besliste Caluwé de wedstrijd door er 3-0 van te maken. Willem II komt voorlopig samen met FC Utrecht op een vijfde plaats te staan, RBC blijft troosteloos laatste.