Analyse Speeldag 11 onder de loep

bernie de vuyst
Speeldag 11 onder de loep

Leider en periodekampioen Olen ging buiten ieders verwachting voor de tweede keer na elkaar onderuit. Berkenbos, Overijse en Grimbergen doen dan weer een goede zaak in de strijd om het behoud.

Meerhout hield de punten thuis tegen kersvers periodekampioen Olen dankzij een 2-1 overwinning. Schrijvers en Foets waren de helden van de thuisploeg. Geypen kon 10 minuten voor affluiten nog tegenprikken en het even spannend maken.

Millen won op eigen veld vrij makkelijk van Kampenhout met 3-1. Hoste opende de score voor de Haspengouwers. Nog voor de koffie bracht Van Ostaede de Antwerpenaren op gelijke hoogt. Na rust velden Jans en Dogruel het verdict.

Leopoldsburg speelde verdienstelijk gelijk tegen Heist. De doelpunten vielen vroeg in de wedstrijd en vlak na elkaar: in de 13de minuut bracht N. Hagelsteens de Limburgers op voorsprong en Hendrickx scoorde een minuut later al de 1-1.

Berkenbos duwde Maasmechelen nog wat dieper in de miserie. De Heusdenaren wonnen immers met 3-1 van de rode lantaarn. Ulenaers bracht met een heerlijk vrijtrap de thuisploeg op 1-0. Invaller Colson klaarde de klus met twee doelpunten. De spits die vorig seizoen nog in derde provinciaal speelde, trof dit weekend vijf maal raak: drie goals bij de reserven en twee bij het fanionelftal. Tussendoor milderde Ince voor de bezoekers.

Grimbergen won spectaculair met 8-2 van streekgenoot Vilvoorde. BenR'-Haiem (3x), Van Zeebroeck, Gaudean (2x), Hmouda en De Kuyper (o.g.) waren verantwoordelijk voor de acht treffers. Voor Vilvoorde kwamen Ntesa-Bunzu en Dooms tot scoren.

Overijse won redelijk verrassend met 0-1 op het veld van gouwgenoot Aarschot. Limburger Ceci (ex-Veldwezelt en Beringen) zette in de 83ste minuut een penalty om en was daarmee matchwinner.

Promovendi Bree en Mol-Wezel maakten er een doelpuntenkermis van (3-3). Neyens, Ruzzi en Brebels deden de netten trillen voor Bree en Slegers, Catgiu en Bervoets voor de Antwerpse fusieploeg.

Diest ging in de slotfase na de uitsluiting van Moonen (2x geel) onderuit tegen Spouwen-Mopertingen. Vandersmissen scoorde de winnende treffer in de 87ste minuut. Eerder wisten Hendrix en Laeveren de netten bol te zetten.