Belangrijke zege voor Man U

Christopher Lannoo

In Newcastle werd vandaag een strijd geleverd tussen twee ploegen die het momenteel wat moeilijker hebben in de Premier League. Newcastle United nam een goeie start onder nieuwe manager Graeme Souness, maar na 9 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven, verloor het 4 van zijn laatste 5 wedstrijden in alle competities. Het seizoen van Manchester United verloopt ook niet bijster goed: terwijl de twee andere titelkandidaten Chelsea en Arsenal opnieuw bovenaan het klassement staan, probeert de ploeg van Sir Alex Ferguson nog steeds terug aansluiting te vinden met de top.

Beide ploegen kwamen dus zeer gemotiveerd aan de aftrap, maar het waren vooral de Magpies die het doel van Man United vanaf de start onder vuur namen. Zowel Shearer als Kluivert konden de bal niet voorbij keeper Roy Caroll krijgen. In plaats daarvan was het Manchester dat de score opende, via wonderboy Wayne Rooney. De 19-jarige spits kon een voorzet mooi op de volley binnentrappen.

Cristiano Ronaldo maakte er na een kwartier al bijna 0-2 van voor Man U. Na een lange pass van Rooney kon Ronaldo zijn verdedigers afschudden en het strafschopgebied inlopen, maar zijn schot werd gestopt door de benen van Shay Given.

Beide ploegen creëerden hierna nog enkele kansen, maar het was pas in de 71ste minuut dat er opnieuw een doelpunt viel. Alan Shearer kon de bal afsnoepen van Wes Brown, en trapte de gelijkmaker mooi voorbij Caroll.
Maar 3 minuten later was de vreugde bij Newcastle alweer voorbij. Given maakte een fout op Scholes in het strafschopgebied, en Van Nistelrooij trapte de vanop elf meter binnen.

In blessuretijd maakte Newcastle nog gelijk, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een fout, en enkele seconden later was het liedje voor de Magpies volledig uitgezongen. Bramble kon een schot van Van Nistelrooij nog van de lijn redden, maar Rooney was goed gevolgd en legde de 1-3 eindstand vast.