Frisk: Ik wil nooit meer in Rome fluiten

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Frisk: Ik wil nooit meer in Rome fluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frisk: "Ik wil nooit meer in Rome fluiten"

Scheidsrechter Anders Frisk heeft zich deze week in de Zweedse pers voor de eerste keer geuit over de incidentrijke CL-wedstrijd tussen AS Roma en Dynamo Kiev: "Het had erger kunnen zijn, ik had geluk bij een ongeluk", aldus de Zweed.


 Op 15 september werd Frisk tijdens het erg bewogen CL-duel tussen Roma en Kiev vanuit het publiek geraakt door een muntstuk. De zwaar aangeslagen scheidsrechter kon niet meer verder, en besloot de wedstrijd te staken. De uitslag werd door de FIFA bepaald op een 0-3-forfaitscore in het voordeel van Kiev. Frisk ontweek twee maanden lang pers en publiek, maar kijkt nu voor de eerste keer in de media terug op de wedstrijd.

"Het was een erg jammerlijk voorval, en ik wilde daarna een tijdje met rust gelaten worden. Na die wedstrijd was de media-aandacht zo groot, dat het gewoon onmogelijk was om daaraan te beantwoorden. Bij het verlaten van het ziekenhuis had ik maar liefst 200 SMS'jes, en de daaropvolgende dagen kreeg ik telefoontjes van over de hele wereld. Ik besloot dan maar om mijn energie in mijn training, mijn job en mijn familie te steken."

"Wanneer ik de beelden van het incident nu terugzie, kan ik moeilijk begrijpen dat ik degene ben die daar geraakt wordt en zo hevig bloedt", aldus Frisk: "Ik besef nu ook dat ik van geluk mag spreken. Dat muntstuk had me net zo goed in het oog kunnen treffen, waardoor ik onder andere nooit meer had kunnen fluiten."

De Zweed besloot wel om een kleine twee weken geen wedstrijd meer te leiden. "Normaal moest ik al een paar dagen na Roma-Kiev de Zweedse competitiewedstrijd tussen Malmö en DjurgÃ¥rdens fluiten. Maar dat kon ik gewoon niet. Het ging om een rechtstreeks duel tussen twee ploegen die in de titelstrijd verwikkeld waren." Zijn eerste wedstrijd na Roma was de competitiewedstrijd tussen Helsingborg en Landskrona. Daar doken echter al opnieuw problemen op: "Een supporter kwam het veld opgerend om de doelman van Landskrona, die zich provocerend had opgesteld, aan te pakken. De man werd overmeesterd en van het veld geleid. Na de wedstrijd wilde iedereen maar al te graag geloven dat hij het op mij gemunt had, onwaarheden die ook in de hand werden gewerkt door de media. Ik werd er zo moe van."

Zijn eerstvolgende CL-wedstrijd, Liverpool-Deportivo, floot Frisk op 19 oktober. "Het was heerlijk om opnieuw zo'n wedstrijd te leiden. Ondanks de onvermijdelijke spanning ondervond ik in Liverpool geen enkel probleem. Opnieuw in Rome fluiten is echter uitgesloten. Daar wil ik nooit meer terugkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties