Analyse Ontnuchtering bij Schalke

Ontnuchtering bij Schalke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de euforie van de voorbije weken staan ze bij Schalke terug met beide voeten op de grond. De ploeg uit Gelsenkirchen ging gisteren na zes opeenvolgende overwinningen thuis met 1-3 de boot in tegen Hertha Berlijn. Daarmee moet ze Wolfsburg opnieuw laten gaan aan de kop van de rangschikking.

Trainer Ralf Rangnick is een fervent tegenstander van het rotatiesysteem en probeert dus elke week dezelfde elf aan de aftrap te krijgen. De nadelen hiervan waren gisteren duidelijk te zien: verschillende spelers haalden niet hun normale niveau wegens de belasting van de laatste weken. Ondertussen lijkt onze landgenoot Sven Vermant volledig weg te kwijnen en krijgt de ex-Duivel geen speelkans meer.

Duidelijk is ook dat de trainer niet goed weet wat aan te vangen met spits Ailton, die zijn draai in de ploeg niet lijkt te vinden en mijlenver verwijderd is van zijn vorm in Bremen vorig seizoen.

Zo kon Hertha Berlijn dan ook na 34 jaar nog eens winnen in Gelsenkirchen. Volgende week wacht Schalke bovendien de zware verplaatsing naar Bayer Leverkusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties