Analyse Torhout terug aan de leiding

Truyens Himke
Torhout terug aan de leiding

Na het dubieuze verlies van vorig weekend op Turnhout zag Torhout zijn leiderplaats verloren gaan aan Cappellen FC. Gisteren won Torhout overtuigend van Denderleeuw en zo grijpen de West-Vlamingen weer (voor even) de titel.

Gisteren werden reeds drie wedstrijden van de twaalfde speeldag afgerond in derde nationale A; Torhout – Denderleeuw, Maldegem – Zuid West en RC Mechelen – Denderhoutem.

Torhout won thuis vrij gemakkelijk van Denderleeuw met 3-1. Toch liep het niet allemaal van een leien dakje, tijdens de eerste helft was het Denderleeuw dat domineerde en scoorde via De Vreese. Na de rust werd er orde op zaken gezet; tweemaal via Vandendriessche en in de laatste minuut maakte Verwilts er nog 3-1 van. Of Torhout lang van deze leiderspositie kan genieten zal Cappellen – RC Waregem moeten uitwijzen.

Maldegem – Sporting West eindigde op 2-1, voor Sporting West is dit reeds de derde wedstrijd dat niet met winst kan worden afgesloten. Sporting West kan hierdoor wegzakken tot de vijfde stek, dit hangt af ven het resultaat in de topper tussen KV Turnhout en KV Mechelen.

Racing Mechelen – Denderhoutem eindigde op een scoreloos gelijkspel. Racing blijft hiermee wel op de elfde plaats maar kan vanmiddag voorbij gestoken worden door Wetteren, Waregem en/of Wevelgem.

Vandaag worden volgende wedstrijden nog gespeeld; KV Turnhout – KV Mechelen, Bornem – Nieuwkerken, Cappellen – Waregem, Lyra – Evergem en Wevelgem – Wetteren.