Valencia kan opnieuw niet winnen

Bert Van Houtte
| 0 reacties
Valencia kan opnieuw niet winnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan de crisis in Valencia lijkt geen einde te komen. De Spaanse kampioen kwam in eigen huis niet verder dan een magere 0-0 tegen Real Zaragoza. Door de slechte resultaten mag Claudio Ranieiri gaan vrezen voor zijn job. De Italiaanse trainer wou tegen Zaragoza de crisis bezweren, zonder succes. In een teleurstellende wedstrijd kon Valencia niet overtuigen. De club zit nu al aan 10 opeenvolgende wedstrijden zonder winst, de laatste zege dateert van 26 september. Dat zijn ze niet gewoon bij de de Spaanse topper. 

Gisteren viel ook een verrassing te noteren: Numancia won op eigen veld van Sevilla. De rode lantaarn hield vrij verrassend de drie punten in eigen huis. Sevilla kwam nochtans op voorsprong via Antonio Puerta. Numancia-doelman Juanma ging bij deze treffer niet vrijuit. De Zuid-Spanjaarden konden deze voorsprong echter niet vasthouden. Aldo Pedro Osorio op corner en Antonio zorgden voor in de laatste tien minuten alsnog voor de ommekeer.

Levante deed het ook niet al te best: de revelatie verloor met 1-0  van Deportivo La Coruña. Levante-trainer Bernd Schuster moest aanzien dat zijn ploeg in de tweede helft een strafschop tegenkreeg. Depor zette de elfmeter om via Diego Tristan. 

Espanyol profiteerde optimaal van het puntenverlies van Sevilla en Levante. De tweede ploeg uit Barcelona haalde de drie punten via een moeizame overwinning tegen Santander. Espanyol-speler Maxi liet zich eerst postief opmerken, maar later in de wedstrijd toonde hij zich ook van zijn slechte kant. Het scoorde eerst een doelpunt voor zijn ploeg, maar op het einde van deze wedstrijd 'verzamelde' de aanvaller twee gele kaarten. 

Athletic de Bilbao won met 2-1 van Villareal. Drie broodnodige punten voor de ploeg uit het Basekenland. Aanvaller Ismael Urzaíz vervulde andermaal een heel belangrijke rol in deze wedstrijd. Hij zorgde op zijn eentje voor de twee doelpunten. Villareal scoorde via José Mari, Battaglia zag voor de bezoekers rood..

Getafe  boekte thuis een belangrijke zege tegen Malaga. Francisco Gallardo strafte bij een corner het getreuzel van bezoekende defensie af.

Real Sociedad is het slachtoffer geworden van het goed presteren van de staartploegen. Sociedad verloor op het veld van Osasuna met 1-0. Door deze nederlaag zakt Sociedad naar de 17e plaats in de ranglijst.

Morgen kan Albacete nog over Sociedad wippen, maar dan moet het wel de aartsmoeilijke verplaatsing naar Real Madrid winnen. Rode lantaarn Mallorca moet aan de slag bij Atletico, leider Barcelona trekt naar Betis.


PRIMERA DIVISION, 11E SPEELDAG:

13-11:
Deportivo - Levante  1-0
Valencia - Zaragoza  0-0
Athletic Bilbao - Villareal  2-1
Osasuna - Real Sociedad  1-0
Getafe - Malaga  1-0
Numancia - Sevilla  2-1
Espanyol - Racing Santander  2-1

14-11:
Mallorca - Atletico Madrid  17.00
Real Madrid - Albacete  19.00
Betis - Barcelona  21.00

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties