WBA verliest nipt

Christopher Lannoo

Bryan Robson’s eerste wedstrijd als manager van West Bromwich Albion was er meteen een tegen zijn ex-club Middlesbrough. En ondanks het verlies in de League Cup woensdag tegen de jongeren van Liverpool, is Boro dit jaar een gevaarlijke club om tegen te spelen. Dat bewezen de mannen van Steve McClaren dan ook met een 1-2 overwinning, ondanks een zeer grote kans in de laatste seconden van de wedstrijd voor West Brom.

De score werd geopend na 32 minuten, toen WBA-verdediger Purse een voorzet van Hasselbaink in eigen doel werkte. De voorsprong stond echter maar 5 minuten op het bord, want na een goeie actie op rechts kon Contra de bal laag voor doel brengen, waar Earnshaw stond te wachten om de gelijkmaker binnen te tikken.

Maar bij Middlesbrough stonden enkele spelers schitterend te voetballen, waaronder keeper Mark Schwarzer (ooit gekocht bij Middlesbrough door toenmalig manager Bryan Robson) en middenvelder Stuart Downing. Het was dan ook Downing die vijf minuten na rust de bal voor doel kon krijgen, waar Boudewijn Zenden zijn voorzet over de keeper binnenkopte.

Beide ploegen creëerden nog enkele goeie kansen, en vooral West Brom-spits Kanu zal zich schuldig voelen dat zijn ploeg geen puntje kon pakken. In de laatste minuut kon Horsfield de bal voor doel krijgen, waar Kanu stond te wachten om binnen te tikken. Op ongelooflijke wijze kon hij van zeer dichtbij echter de bal nog over de lat werken. Eindstand: WBA 1-2 Middlesbrough.